Izbornik
unnamed

Pravilnik za Program potpore pčelarima vrijedan 3 milijuna kuna u e-savjetovanju

PETRINJA/SMŽ – Ministarstvo poljoprivrede uputilo je u postupak elektronskog savjetovanja Prijedlog Pravilnika o provedbi Programa potpore pčelarima zbog gubitaka medonosnog potencijala, s ciljem raspodjele financijskih sredstava za sufinanciranje nabave šećera za prihranu pčela.

Kako je prihrana pčelarima uzrokovala velike financijske troškove, za provedbu Programa osigurana su financijska sredstva u Državnom proračunu RH u iznosu od 3 milijuna kuna, kojima će se pčelarima sufinancirati realizirana nabava šećera za prihranu pčela u razdoblju od 1. ožujka do 1. rujna 2021. godine.

Prijedlog Pravilnika je u postupku elektronskog savjetovanja te je otvoren za komentare javnosti do 1. rujna.

Nepovoljne meteorološke prilike uzrokovale su nedostatak pčelinje paše zbog stradavanja medonosnog bilja te zadale dodatni udarac već ionako oslabljenom pčelarskom sektoru pogođenom pandemijom COVID-19 te posljedicama razornog potresa u središnjem dijelu Hrvatske.. Na temelju prikupljenih preliminarnih podatka procijenjeni su gubici medonosnog potencijala od 80 do 100 posto.  – naveli su iz Ministarstva poljoprivrede.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X