Izbornik
gimnazija100gore

Sisačka Gimnazija slavi 100 godina postojanja, objavljena i monografija

SISAK – U Domu kulture „Kristalna kocka vedrine“ u Sisku održana je Svečana akademija povodom 100.obljetnice rada sisačke Gimnazije, a tim povodom predstavljena je i monografija „100 godina Gimnazije Sisak“. Ravnatelj sisačke Gimnazije Božidar Dujmić ističe kako je interes učenika za ovu školu i dalje velik.

„Ponosni smo na našu baštinu, tradiciju, na sve naše učenice i učenike koji postižu izvrsne rezultate, ne samo u gradu, županiji veći diljem svijeta. Škola nema bodovni prag, ali se najviše upisuju u Opću gimnaziju samo najbolji učenici. Ove godine je prosjek bio 78 bodova od 80 mogućih, govorim od ukupno 60 učenika koji su se upisali u prvi razred Opće gimnazije. Tu su znači i prirodoslovno-matematička gimnazija jedan odjel i jedan odjel jezične gimnazije“, rekao je Dujmić.

Na Svečanoj akademiji povodom ove značajne obljetnice bio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Celjakom, kao i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

„100 godina rada sisačke Gimnazije ostavilo je traga na razvoj grada Siska u svim segmentima, ali i cijele županije, pa možemo reći i na razvoj Hrvatske. Mnogi znanstvenici su bili se školovali, pohađali Gimnaziju Siska, mnogi kulturni djelatnici, umjetnici, sportaši, pa i političari, Gimnazija je ostavila veliki trag na razvoj ovoga grada, naše učenike, a i danas u svom djelovanju pokušavamo od ove Gimnazije napraviti jednu modernu školu kakve su i diljem Hrvatske, ali i Europske unije“, rekao je Žinić.

Župan dodaje kako su ulaganja u poboljšanje uvjeta rada i školovanja u sisačkoj Gimnaziji u protekle četiri godine na dobroj razini. „Naravno da se tu može učiniti još puno više, da zgradu koja je sagrađena davno prije 50-60 godina smo modernizirali, opremili potrebnim uređajima, aparatima, pametnim pločama, informatičkim učionicama, i svime onime što je danas dostupno za kvalitetno školovanje naših učenika. Napravljena je obnova stolarije, obnova vanjskih dijelova zgrade, ali u ovom trenutku i uređenja sportskog igrališta pored same Gimnazije. Ova Gimnazija nema potrebnu dvoranu. To je jedna od rijetkih srednjih škola koje nemaju svoju dvoranu i učenici tjelesni odgoj obavljaju na drugim mjestima, naravno na igralištu kada dopuštaju vremenski uvjeti“, podsjeća Žinić te na kraju čestita 100 godina djelovanja sisačke Gimnazije.

U godini kada Gimnazija Sisak obilježava 100 godina svoga rada, škola se može pohvaliti mnogim priznanjima. Jedno od njih stiglo je nedavno i to nagrada „Dobrota nas veže i spaja“ koja se dodjeljuje srednjim školama za razvoj filantropije mladih. Jedna od šest škola koje su dobile to priznanje je i Gimnazija Sisak.

Foto : SMŽ

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X