20191011_190844WWW1

Teško će stari pas naučiti nove trikove. Darko Androić subnukleonski fizičar i spisatelj u jednom

PETRINJA – Teško će stari pas naučiti nove trikove naziv je knjige Darka Androića predstavljene sinoć u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja. Radi se o zbirci njegovih kolumni koje je objavljivao na PS Portalu i portalu ZGkult.

Na početku ćemo reći kako je Androić rođen u Sisku, osnovnu i srednju školu završio u Petrinji te studij fizike i matematike u Zagrebu.

Sada kao doktor znanosti iz fizike predaje studentima na PMF-u te se bavi eksperimentalnim istraživanjem subnukleonskih čestica pa nekoliko puta godišnje putuje u S.A.D. Androić nam je rekao više o tome što se može pročitati u knjizi:

„Knjiga je jedno višeznačno pisanje koje se sastoji od 52 forme koje najviše sliče na kolumne. One se međutim razlikuju od onih kolumni koje svakodnevno vidimo. Radi se o mojim osobnim refleksijama na djetinjstvo, aktualna politička zbivanja, ali i na neke više ili manje važne stvari koje su se dogodile u međuvremenu. Knjiga, bez obzira, što je razlomljena u 52 dijela predstavlja jednu cjelinu.“

Uvod u predstavljanje održao je ravnatelj Gradske knjižnice i čitaonice Ante Mrgan. Milenko Strižak,vlasnik i glavni urednik PS Portala i ZGkulta je ukratko publici predstavio kratku povijest portala i najavio ovu knjigu.

Moderator Aleksandar Olujić – Aco je kroz razgovor s autorom približio publici mnoge pojedinosti iz njegova života.

Za glazbeni dio programa pobrinule su se Jasmina Augustić i Maja Ostojić otpjevavši Piši mi grupe Drugi način i pjesmu Olivera Dragojevića Imala je lijepu rupicu na bradi.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X