prometna10042020

Tijekom travnja na petrinjskim prometnicama 10 prometnih nesreća

PETRINJA – Tijekom mjeseca travnja ove godine na petrinjskim prometnicama dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća, od čega je jedna prometna nesreća bila sa poginulom osobom, dvije prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama, a sedam prometnih nesreća sa materijalnom štetom.  U odnosu na isti mjesec lani, na našim prometnicama dogodilo se manje prometnih nesreća i to za tri, no zato ove godine imamo jednu smrtno stradalu osobu, dok prošle godine u travnju nije bilo prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama.

Ove godine u mjesecu travnju, vozači koji su sudjelovali u prometnim nesrećama nisu bili pod utjecajem alkohola, dok smo prošle godine imali jednog takvog vozača. Tijekom travnja ove godine, najviše prometnih nesreća, njih tri, dogodilo se utorkom, a po mjestu nastanka, najviše prometnih nesreća bilo je u Novom Selištu te u Zagrebačkoj ulici. Najugroženije vrijeme bilo je od 10 do 12, te od 12 do 14 sati kada su se dogodile dvije prometne nesreće.

Gledajući po vrstama, najviše se prometnih nesreća dogodilo iz suprotnih smjerova, a okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama, bile su neprimjerena brzina uvjetima na cesti. Tijekom travnja, djelatnici Policijske postaje Petrinja poduzeli su ukupno 35 represivnih mjera prema sudionicima u prometu.

„Budući da se od kada su popustile mjere vezane uz pandemiju COVID-19 svakodnevno povećava količina prometa, policijski službenici će u narednom vremenskom razdoblju pojačati preventivna i represivna postupanja s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti prometa na cestama“, poručuju iz Policijske postaje Petrinja.

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X