Izbornik
pmf-n

U gradskoj upravi organiziran prijam za studente Geografskog odsjeka, PMF-a u Zagrebu

PETRINJA – U petrinjskoj gradskoj upravi organiziran je prijam za studente Geografskog odsjeka, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, odnosno studente diplomskog studija geografije, smjerovi: „Prostorno planiranje i regionalni razvoj“ i „Geografski informacijski sustavi“.

U ime Grada Petrinje dobrodošlicu im je zaželio gradonačelnik Darinko Dumbović, te je tom prigodom kazao: „Gledajući na vaše studije i gledajući ono što vas zanima, a rekli ste da je tema i Europski fondovi, što mi je izuzetno drago, a Grad Petrinja u svojoj projekciji projekata, kroz svoj Akcijski i kroz Intervencijski plan, napravio je svoju strategiju kojom smo dali do znanja što i u kojem smjeru ide Grad Petrinja, koji je kroz svoju povijest prošao svega i svačega i normalno kada pogledamo noviju povijest da smo imali Domovinski rat u kojem je izuzetno puno toga bilo uništeno i devastirano.“

Naglasio je i kako se to ne odnosi samo na gospodarsku i komunalnu infrastrukturu, nego i na sve one ljudske odnose kojima je nekada ovdje građen život, a sada dalje sve što je devastirano moraju staviti u politiku koja bi trebala napraviti onaj iskorak da bude dobra politika koja može napraviti i gospodarski obrat.

Koja je svrha ovakvih posjeta studenata pojasnila je doc.dr.sc. Jelena Lončar: „Poanta ove terenske nastave bila je da se oni na licu mjesta upoznaju nekakvim lokalnim aktivnostima, lokalnim politikama, što se sve može napraviti ako ima volje, ako ima načina, dakle sa sredstvima koja su na raspolaganju i vidjeti što to konkretno znači na terenu i jednostavno ih motivirati na taj način da i sami jednostavno probaju učiniti za svoje sredine, za svoju lokalnu upravu i za sebe osobno.“

Tijekom prijama, konkretno o Intervencijskom planu studentima je govorila Edisa Mašinović, priv. pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i razvoj, dok je Katarina Ivančić, ravnateljica Razvojne agencije „PETRA“ predstavila primjere iz njihove djelatnosti.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X