Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
20201022_092202TT

U Petrinji izvedena predstava „Zamisli“ Teatra Tirena

PETRINJA – „Zamisli“ naziv je kazališne predstave zagrebačkog Teatra Tirena izvedene 22.listopada u Velikoj dvorani Hrvatskog doma. Ovo je bila aktivnost kojom je obilježen Mjesec djece s ADHD-om. Voditelj Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj Armin Hadžić je rekao o kakvoj je predstavi riječ:

„Predstava je to o mašti i kreativnosti upravo zato što djecu s ADHD-om često doživljavamo kao zločestu, nemirnu, neodgojenu i bavimo se njihovim nedostatcima, negativnim stranama, minusima, a zaboravljamo na njihovu znatiželju, maštu, energiju, kreativnost i inteligenciju koju ta djeca nekada posjeduju i u vrlo izraženom obliku. Smisao i moto ove predstave je da je mašta super moć koja je dostupna svima.“

Tekst i dramaturgiju predstave potpisuje Nina Horvat, režirala je Nora Krstulović. Igraju Damir Kovač i Veronika Mah. Damir nam je ispričao koji je cilj predstave:

„S predstavom smo htjeli potaknuti razmišljanje djece i odraslih i mašti. Mašta je najmoćniji alat koji mi ljudi imamo. U predstavi se bavimo raznim segmentima mašte u smislu kako to funkcionira kod djece i kako koriste maštu za igru, za stvaranje priče, zanimacije sebi u slobodno vrijeme i da se taj alat razvije da bi se mogao koristiti u životu i da se zamisli nešto novo, čudesno i zanimljivo.“

Glumica Veronika Mah nam je ispričala koliko je puta predstava izvedena te rekla više o reakciji publike:

„Predstava je izvedena nekih desetak puta. Ona je izašla u listopadu 2019.godine. Publika reagira jako dobro, klinci su uvijek zadovoljni. Zanima ih sve što radimo. Vole naše scenografije. Uvijek poslije dođu i kažu što im se najviše svidjelo.“

Predstava inače dio projekta “Kazalište po mjeri publike” u kojoj su Teatru Tirena partneri POU Hrvatski dom Petrinja i Učiteljski fakultet u Petrinji.  U publici su uz studente učiteljskog fakulteta bili i učenici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Jabukovac.

Dodat ćemo kako će u okviru tog projekta biti održan i niz kazališnih radionica. Prva je održana prije predstave, a vodila ju je redateljica Nora Krstulović.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X