Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
potres2912202091

U petrinjskoj Vojarni još uvijek smještene 33 civilne osobe

PETRINJA – Prema podacima Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području naše županije, s jučerašnjim danom na naše područje dopremljeno je sedam kontejnera, od čega četiri u Petrinju, dva u Hrvatsku Dubicu i jedan u Sisak.

Samo jučer je prikupljeno 513 zahtjeva za uklanjanje objekata na području pogođeno potresom, dok je u uredima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine do sada zaprimljeno 5 975 zahtjeva za obnovom, od čega u Petrinji 2 217, jučer 32 zahtjeva.

Tijekom jučerašnjeg dana na našem području bila je angažirano 29 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila. Odradili su sveukupno 15 intervencija uklanjanja oštećenih dimnjaka, kao što su radili na sanaciji krovišta i izvide po dojavama.

Na terenu je bilo angažirano 115 djelatnika i volontera Hrvatskog Crvenog križa koji su podijelili 3,66 tona hrane, 1051 litru vode, 4625 toplih obroka. Također su pružili 36 usluga psihosocijalne pomoći te su radili na čišćenju bunara na šest lokacije.

U Vojarni pukovnik Predrag Matanović smještene su još uvijek 33 civilne osobe s područja pogođenog potresom.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

close-link
X