Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
dd74postgo

„Vi ste čuvari povijesti, povijesti grada Petrinje…iza sebe ste ostavili riječi, tonski zapis, fotografiju…“

PETRINJA – Među čestitarima povodom proslave 74.rođendana Petrinjskog radija i 9.rođendana Portala 53, redakciju našeg medija posjetio je petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović sa svojim suradnicama iz Ureda gradonačelnika. Uz slavljeničku tortu, istaknuo je kako su ove obljetnice nešto posebno za Petrinjski radio i Portal 53, za cijelu redakciju ovog medija jer radimo svakodnevno ponekad i u teškim uvjetima.

„Petrinjski radio je taj koji sigurno u svoje 74 godine je imao jedan krasan, kvalitetan, dugotrajan kontinuitet informiranja. Tu se prije svega treba sjetiti jako puno generacija različitih ljudi, doajena koji su obilježili Petrinjski radio i to treba naglasiti i sa velikim poštovanjem im reći jedno veliko hvala. Jedno veliko hvala i onima kojih više nema, a ostavili su trag na Petrinjskom radiju. Hvala svima vama koji ste napravili jednu veliku i ogromnu nadgradnju svega onoga što su oni lupili temelje na Petrinjskom radiju. Ono što je isto tako važno za reći je da ste imali uvijek jedan dobar, snažan kontinuitet koji je pokazao da u svakom slučaju je Petrinjski radio odigrao ogromnu ulogu u Domovinskom ratu, gdje ste uvijek bili ti partneri sa građanima i građankama Petrinje i kada nismo imali svoj grad. Vi ste bili strašna poveznica i jedna istina o Domovinskom ratu i jednom životu van grada Petrinje“, rekao je Dumbović.

Pohvalio je glazbeni dio programa Petrinjskog radija, ali je posebno stavio naglasak na informativni dio programa s kojim smo prema njegovim riječima ušli u svaku kuću, posebice sa Portalom 53.

„Vi ste čuvari povijesti, povijesti grada Petrinje. Ako imate 74 godine iza sebe vrijeme je sklono samo po sebi da stane, i vrijeme je samo po sebi sklono da ide u zaborav jako puno toga. No međutim, vi ste iza sebe ostavili riječi, tonski zapis, sliku i sve što radite kroz Portal 53. Vi zabilježavate događanja, vi zaustavljate u tonskom zapisu i fotografiji ono što se događalo. Vi tu niste slučajni prolaznici, vi ste temelj nečega što je zapisano i što ostaje. Povijest i sve što je prošlo u ove 74 godine je prošlo kroz vaše uredništvo, i što drugo reći nego hvala, to je velika stvar, to je vaš najveći kapital. To vam nitko ne može uzeti, to je vaše i vi to imate i s time otvarate sva buduća vrata. Svi će vas trebati dok ste takvi“, poručio je Dumbović koji je na kraju istaknuo kako se nada da će grad moći pomoći vezano za radijski odašiljač ali i kroz dodatnu nadgradnju kako bi još više sadržaja i informacija došlo do građana Petrinje.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X