Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
danielberdaistrenica26102021

(VIDEO) Berdais: „Situacija je alarmantna i zahtjeva puni fokus ne samo Vlade nego i kompletnog hrvatskog društva“

PETRINJA – Gostujući u Trenici Petrinjskog radija, nezavisni županijski vijećnik Daniel Berdais između ostaloga se osvrnuo na proces obnove na području naše Sisačko-moslavačke županije. „Naravno da obnova ide presporo i da svatko normalan tko živi u Sisačko-moslavačkoj županiji, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadao i bilo kojem svjetonazoru, nije zadovoljan sa time što se događa u Sisačko-moslavačkoj županiji, nije zadovoljan sa brzinom i nije zadovoljan sa onim što se događa na terenu, posebice bih ja rekao mi ovdje u Petrinji, nama je ovdje život sveden na minimum“, kazao je Berdais.

Vjeruje kako će cijeli taj proces biti ubrzan nakon usvajanja Zakona o obnovi. „Htio sam reći osim te obnove koja mora biti puno brža i moramo znati što se događa na terenu, moramo imati nekakve određene rokove, mi moramo razmišljati o revitalizaciji ovoga kraja jer mislim da riječ obnova bez riječi revitalizacija nema nikakvog smisla. Te dvije priče treba ukomponirati u jedno, ja bih rekao da ovo naše područje treba odvojiti od ostatka Republike Hrvatske, pa mu možda dodijeliti nekakav poseban Zakon kojim će se regulirati što će se događati na ovom području u sljedećem razdoblju“, dodaje Berdais.

Pohvalio je nekonstrukcijsku obnovu koja je u tijeku. „ Ali to nije obnova. Mi imamo ovdje ljude koji žive u kontejnerima, nevjerojatnim uvjetima i o njima skoro nitko ne brine uopće niti minutu dnevno, nego su prepušteni sami sebi i to je situacija koja je alarmantna i zahtjeva puni fokus ne samo Vlade Republike Hrvatske nego i kompletnog hrvatskog društva u cjelini na ovo područje jer svi zajedno moramo dati nekakav doprinos da ovo područje dovedemo u civilizirano stanje,da se ovdje može normalno i civilizirano živjeti i da imamo iste uvjete kao i u ostatku Hrvatske, a onda se možemo vratiti u politički ring i nastaviti borbu. Do tada bi politiku trebalo malo otkloniti i svi zajedno da bi trebali se fokusirati na probleme koji su prisutni ovdje u našoj županiji“, smatra Berdais.

Osvrnuo se i na rad Županijske skupštine. „Teško mi je to precizirati, odnosno donijeti nekakav generalni, konačni sud jer tri su Skupštine iza nas, onu prvu ne računam. Što se tiče našeg kluba, mogu reći da sam vrlo zadovoljan, temeljito se pripremamo za Skupštinu koliko je to moguće, jer kada bi morao u ovom trenutku ocijeniti rad Skupštine kao takve, onda bi rekao da bi volio da su te Skupštine puno češće i da imaju manje točaka Dnevnog reda, jer vi kada dobijete Dnevni red od 40 točaka imate četiri ili pet dana da to sve proučite, da uđete u materiju, da pogledate materijale, onda je jasno da se ne možete savršeno pripremiti. To bi volio prije svega, da se možemo temeljito pripremati za svaku Skupštinu“, kazao je Berdais.

Što se tiče rada župana Ivana Celjak, vjeruje kako su njegove namjere dobre, ali pitanje je koliko će uspjeti realizirati od svega onoga što je obećao u predizbornoj kampanji. Između ostaloga kazao je kako naša županija itekako ima potencijala, ali nam je potrebna vizija.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X