Izbornik
potres

Visa donirala Hrvatskom Crvenom križu milijun kuna za kontejnere za psihosocijalnu podršku na Banovini

Tvrtka za financijske usluge Visa donirala je Hrvatskom Crvenom križu (HCK) milijun kuna kojima će se postaviti kontejneri za psihosocijalnu podršku za stanovnike Banovine u kontejnerskim naseljima u kojima je smješteno više od 600 osoba.

Milijunsku donaciju izvršnom predsjedniku HCK-a Robertu Marktu predala je direktorica Vise za Hrvatsku Renata Vujasinović nakon posjeta Petrinji i Glini, izvijestio je u utorak HCK, koji priprema projekte pomoći Banovini u jesenskim i zimskim danima.

Budući da se ljudi s tog područja još uvijek suočavaju s brojnim problemima, naglasak je stavljen na psihosocijalnu podršku.

“Najvrijednije je što ćemo sada zahvaljujući Visi moći proširiti naše aktivnosti, ali i dulje vrijeme biti ljudima na usluzi, posebno ranjivim skupinama poput djece i starijih”, izjavio je Markt.

Donacijom će se nabaviti posebni kontejneri za provedbu psihosocijalne podrške u kontejnerskim naseljima, a provodit će ih osobe posebno educirane za krizne situacije.

“Pomažući potresom pogođenom stanovništvu u Hrvatskoj, širimo našu globalnu viziju pozitivnog društvenog utjecaja kroz suradnju s vladama i udrugama u jačanju zajednice”, rekla je Vujasinović.

HCK u priopćenju napominje da je psihosocijalna podrška iznimno važan oblik pomoći za stanovnike kontejnerskih naselja, ponajviše za djecu i starije osobe.

Budući da će oni još duže vremensko razdoblje, a neki i godinama, dijeliti zajednički životni prostor, ideja njihova povezivanja u mrežu međusobne podrške i potpore iznimno je važna za kvalitetu njihovih života.

Aktivnosti će uključivati kreativne, edukativne i socijalizacijske radionice za djecu i starije osobe, fotografske i dramske radionice, pripremu kostima i kulisa za dramske predstave, ekološke radionice, sadnju cvijeća, povrća i drveća.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X