Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
linear1507202221

Zelena Dolina domaćin Linear festivala elektroničke glazbe

Nakon dvije godine lockdowna, izolacije i zabrane okupljanja, ovo malo mjesto doživjelo je još jednu prirodnu katastrofu. Potresom pogođeno područje još uvijek se oporavlja od velike štete. Svi ovi negativni događaji ispirirali su nas za osimišljavanje projekta koji bi vratio entuzijazam mladim ljudima s ovog područja i poboljšao kvalitetu života.

SMŽ zasićena je jednoličnim manifestacijama što omogućuje prostor za uvođenje ovakve vrste festivala koji bi obogatio lokalno područje alternativnom kulturom.

Linear je festival elektronske glazbe i umjetnosti smješten u Zelenoj dolini u okolici Petrinje. Festival je osmislila grupa mladih zaljubljenika u alternativnu kulturu s željom da podijele svoju strast za povezivanjem s prirodom i predstavljanjem dobro poznatkog zvuka na novom području.

Festival pokreće usmjerenost na ljubav prema prirodi i želja da se u bajkovitom prirodnom ambijentu stapa elektronska glazba u kojoj će postitelji zajedno proživjeti emocije i unutarnja prostranstva kroz koji ih vodi ovaj spoj.

Dugoročni cilj festivala je privlačenje stranih gostiju, razvoj Petrinje kao festivalske destinacije te poboljšanje kvalitete života lokalne zajednice.

LOKACIJA

Festival LINEAR smješten je u Zelenoj dolini u Hrvatskom Čuntiću udaljen 11km od grada Petrinje.

Adresa– Hrvatski Čuntić 24,
44 250 Hrvatski Čuntić 

KAKO DOĆI DO NAS?

REDOVNI MEĐUGRADSKI VOZNI RED AUTOBUSA (- Zagreb – Petrinja) i ORGANIZIRANI PRIJEVOZ  ( – Petrinja – Zelena dolina) – (TAXI SEBASTIJAN)

REDOVNI VOZNI RED VLAKOVA ( – Zagreb – Sisak) I ORGANIZIRANI PRIJEVOZ (– Sisak- Zelena dolina) – (TAXI SEBASTIJAN)

LINE UP:

 1. POLYGONIA (iO, Lowless, On Board, DE)

S ponosom predstavljamo našu headlinericu na techno flooru drugog dana festivala 16.7. Polygonia će se po prvi put predstaviti Hrvatskoj!

Polygonia, pravim imenom Lindsey Wang, svestrana je glazbenica i umjetnica iz Münchena. Prije nego je ušla u svijet elektroničke glazbe, svirala je i istraživala nekoliko akustičnih instrumenata, a to znanje joj je pomoglo u razumijevanju i oblikovanju glazbenog potpisa temeljenog na unikatnom ritmu, kompoziciji i eksperimentalizmu!

Njen zvučni identitet potaknut je mističnim, dubokim i organskim značajkama. Obogaćen profinjenim akustičnim elementima stapa se u žanrove hypnotic techna, downtempa te čak i ambienta. Polygonia iza sebe ima impresivnu diskografiju i to na prestižnim izdavačkim labelovima poput Lowless-a, Jazz-o Tech, On Board Music, Lett Records, Alexandar…

Atmosfera koju stvara svirajući varira od mirnih i harmoničnih zvukova do mračnih poliritmičnih atmosfera. Zajedno sa Dycide-om i MTRL-om osnivačica je ambijentalnog i deep techno projekta IO.

 1. OCTAVE (Resonance, RO)

Headliner prvog dana, 15.7. u petak, na Minimal flooru je jedno od trenutno najuzbudljivijih imena ovog žanra – Octave!

Octave je svoj status stekao svojim profinjenim producentskim radom na cijelom nizu izdanja te vođenjem svog labela Resonance i Need for Sounda u suradnji sa kultnim producentom sa Ibize – Nimom Gorji-om.

Također bilježi mnoge suradnje na izdanjima sa imenima poput Christian Burkhardt, Mihai Popoviciu & Nima Gorji, Nu Zau, BRYZ…

DJ setovi su mu energični, plesni, a istovremeno prožeti izrazito emocionalnim atmosferama.

Octave, također dolazi prvi put na Linear i u Hrvatsku.

+ masovna hrvatska podrška:

 1. Deepact
 2. Dujo Jokić
 3. Examine
 4. Ivan Komlinović
 5. Ivan Matana
 6. Kolek3k
 7. Marko Jozić
 8. Mozer
 9. Mustra
 10. Omen
 11. Spinn
 12. Teo Harouda
 13. Vid

Main Stage powered by Void Acoustics.

Pet Friendly Festival. 

INFORMACIJE O ULAZNICAMA 

 1. FIRST WAVE TICKETS

– ograničena količina

– vrijede cijelo vrijeme trajanja festivala

– 120,00 kn i dostupne su do subote, 26.6. ili do rasprodaje.

 1. DNEVNA FESTIVALSKA ULAZNICA

vrijedi za jedan dan festivala

– u prodaji od 27.6.

– 90,00 kn

 1. FESTIVALSKA ULAZNICA SECOND WAVE

– vrijedi za sve dane festivala

– u prodaji od 27.6.

– 160,00 kn

Ulaznice se nalaze na sljedećem linku:

https://www.entrio.hr/event/linear-festival-2022-11661

DRUŠTVENE MREŽE 

 1. FACEBOOK- https://www.facebook.com/linear.festival
 2. INSTAGRAM- https://www.instagram.com/?hl=en

PRIKAZ FESTIVALSKOG PROGRAMA

Za ljubitelje ovakve vrste festivala predstavljamo novu lokaciju obogaćenu zelenilom i netaknutom prirodom gdje će posjetitelji festivala biti okruženi brdima, šumom, dolinama, rijekom i nepreglednim čistim nebom ispunjenim zvjezdama.

Svaki gost, bez obzira na porijeklo ili osobne preferencije, jednako je važan u njegovanju atmosfere dobrodošlice i održivom ponašanju.

Uz glazbenu scenu posjetitelji će moći sudjelovati i u raznim eukativnim, adrenalinskim, turističkim i zabavnim programima koji će kvalitetno upotpuniti dan.

PLAN I PROGRAM – 15. srpnja – 17. srpnja 

15.srpnja – PETAK

Dočekivanje posjetitelja, smještanje u kamp, obilazak, upoznavanje festivalskog prostora i uživanje u glazbi do sitnih jutarnjih sati. Prvog dana festivala na glavnom flooru bit će zastupljen minimal sa headlinerom Octave-om iz Rumunjske.

16.7. SUBOTA

Dočekivanje novih posjetitelja, smještanje u kamp, obilazak i upoznavanje festivalskog prostora.

DNEVNI ZABAVNI PROGRAM POČINJE U 12:00H i traje do 19:00h

U ponudi su: 

ŠTANDOVI (15. i 16.7.) 

 1. ARS JEWELRY

(Klaudija Valenta – Clo.)

Nakit od dragog kamenja i kože dio je čovječanstva od prije nastanka povijesti. Izrađivanje nakita počelo je kada i vrijeme, još od samih početaka kada je čovjek počeo kročiti zemljom ljudi izrađuju ukrase za tijelo od raznih kamenčića, kože i drveta. S toga nastavljamo to nasljeđe vlastitim ručno rađenim nakitom.

Ars jewelry je mala radionica u kojoj pokušavamo spojiti nakit kao estetski dodatak za ukrašavanje tijela i energetski omotač koji nas štiti, puni energijom i slično. Ujedno pokušavamo ljude približiti i cijelom tom svijetu energetskih kristala i dragog kamenja koji poprilično pozitivno mogu utjecati na naš Duh ali i fizičko zdravlje. Isto tako, za vas koji ste znatiželjni, ne znate ništa o tome ili znate malo a zanima vas više, tu će biti i naša kreatorica koja će vam rado pomoći i odgovoriti na vaša pitanja.

S obzirom da Ars jewelry radi nakit i po narudžbi možete se i prije samog festivala javiti i naručiti točno ono što želite na e-mail [email protected].

Na samom štandu koji će se nalaziti na prostorima Linear festivala naći ćete lijepe komade nakita, svaki drugačiji i unikatan, ali bit će ujedno i potpuno prirodnih mirisnih štapića.

Navratite i čekirajte, mi vas čekamo.

FB:   https://www.facebook.com/ars.jewelry.handmade/about/?ref=page_internal

 1. THE WAY OF NATURE

(Aleksandra Vukosavljević i Ines Velebit)

Najveća inspiracija potekla je iz prirode i njene energije koja jednom riječju iscjeljuje. Kada smo vani, u prirodi, ako se dovoljno prepustimo osjećat ćemo da smo povezani s njom. U tom trenutku povezanosti jednostavno nas sve brige napuste, misli nestanu, osjetimo da smo tu prisutni u trenutku, obasjani suncem i bosi na travi osjećamo svoju dušu.

U današnjem ubrzanom svijetu, svijetu masovne proizvodnje sve je manje stvari koje su unikatne, ručno izrađene s dušom, strpljenjem i pomno odabranim materijalima koje bi našem domu i vrtu dale onu prirodnu energiju. Ove cure to mijenjaju. Aleksandra i Ines predstavit će nam svoje unikatne rustikalne dekoracije na malom štandu pod nazivom ,, THE WAY OF NATURE ”.

Cilj izrade rustikalnih dekoracija za kuću i vrt je smanjiti bacanje staklenog, limenog i kartonskog otpada koji kad se ukrasi prirodnim i organskim materijalima (drvo, juta, špaga kudeljna, minerali, perje i riječke školjke) može poslužiti za razne dokorativne predmete poput (tegli za cvijeće, vaze, košare, lustere, lampe itd..). Pogledajte šta su cure pripremile i unesite svjetlo prirode u svoj dom.

 1. ZELENA KUĆA

Smještena u samom središtu grada Petrinje,  Zelena kuća nudi brojne domaće i ekološke proizvode s područja grada Petrinje i okolice.  Također, prostorije Zelene kuće dom su raznim izložbama, radionicama, degustacijama i sadržajima koji promoviraju zdrav način života, obogaćuju turističku ponudu i njeguju tradiciju Grada Petrinje i okolice.

Na jednom od štandova našeg festivala moći ćete pronaći njihove proizvode koje smo zajedničkim snagama probrali samo za naše festivalce.
Od ponuđenih proizvoda na izbor ćete imati više vrti meda, rakija, likera, pekmeza, ajvara i prirodnih sokove. U ponudi će također biti razna organska ulja i prirodna kozmetika poput ulja, krema, melema i sapuna. Vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe.

 1. ETERIČNA ULJA

(Marija Malekinušić)

GDJE SU ULJA TU JE LJUBAV, GDJE JE LJUBAV TU JE ČAROLIJA

Eterična ulja su dar prirode nama, nemasni biljni ekstrakti dobiveni iz različitih dijelova biljke koji služe kaonpodrška našem tijelu, umiruju našu užurbanu okolinu i podižu naš duh.

Ona su najviša opipljiva frekvencija poznata čovjeku na planeti Zemlji, sama srž i Duša biljke u kapljicama.

Posebnost eteričnih ulja je u tome što nose dublje značenje na naše zdravlje, ali i emocije te nam tako mogu pomoći u prepoznavanju i pomicanju vlastitih granica i mogućnosti, prihvaćanju sebe i drugih te povezivanju s majkom Zemljom.

 1. APSARA HENNA ART
  (Gayitri Marić)

Naša divna umjetnica iz Indije odlučila je prezentirati tehniku crtanja Kanom po tijelu. Zašto Kana? Pa, Kana je prirodna biljka izvorom s Bliskog istoka čije se mistično postojanje i djelovanje još od doba drevnog Egipta koristi za oslikavanje odjeće, tijela, bojanje kose i sl. Pitamo se da li vas mami sama pomisao spoja Indije, Egipta i Kane na svom tijelu sa spojem zvukova najljepših frekvencija prirode, muzike, plesa i dobrog provoda? Teško je odoljeti, zar ne?

IZLOŽBE (15. i 16.7) 

 1. ABSTRACTO ART
  (Ena Živković)

Mlada neafirmirana umjetnica, naša dobro poznata Ena Živković iz Petrinje,  predstaviti će nam svoje printeve apstraktno naslikanih radova. Upravo njih je predstavljala i na svojim samostalnim izložbama u klubu mladih Skwhat. Ukoliko niste bili u mogućnosti vidjeti njenu umjetnost, sada je prava prilika da to i učinite. Pa, tko zna, možda se upravo vi pronađete u njenim radovima, spoznate i dokučite nešto bitno za sebe ili pak samo osjetite Enine riječi i ljubav predstavljenu kroz slike. Kako god bilo, vjerujte nam, nećete požaliti.

 1. LORENA ART SOUL
  (Lorena Sarajlić)

Izložbu pod nazivom „Putovanje Duše“ predstaviti će LorenArtSoul. Velika zaljubljenica u prirodu, sve njene pokrete, stanja i promjene koje osjeća kroz vlastito putovanje i putovanje drugih duša oko sebe. Za nju nema većeg užitka i sreće nego predstaviti takvu umjetnost kroz svoje fotografije. Radi to sa velikom strašću i ljubavlju gdje se njeno srce i duša stapaju u jedno i na taj način stvaraju ono što je oku vidljivo. Njena želja je dotaknuti i vaše srce te inspirirati vas kako bi shvatili da ste i sami predivne duše. Duše čiste ljubavi.

Instagram: https://www.instagram.com/lorenartsoul/

RADIONICE I PREDAVANJA 

 1. PSIHOTERAPIJSKI RAD (12:00 – 14:00)
  (Irena Mikšić i Helena Buhin)

Predavanje Mindfulness i komunikacija

Mindfulness su znanstveno utemeljene tehnike usredotočavanja pažnje. U današnje vrijeme, kada smo obasuti raznim informacijama izvana, kada radimo daleko više no što je prirodno, kada radimo više poslova istovremeno, potrebno nam je nešto da nas vrati samima sebi, nešto što će nam pomoći da si fokusiramo misli na jednu stvar, da prevladamo neugodne osjećaje, da uspješnije donosimo odluke koje su za nas najbolje. Mindfulness je jedan jako dobar način da se postigne unutarnji mir. Iz tog unutarnjeg mira, i komunikacija s drugima je uspješnija.

Na ovom predavanju ćete naučiti o međusobnoj komunikaciji, o malim trikovima za uspješniju komunikaciju i kako korisitit tehnike mindfulnessa u komunikaciji. Na radionici ćete naučiti praktično primjeniti jednu mindfulness tehniku koju možete korisiti i za poboljšanje komunikacije, pogotovo u konfliktinoim situacijama.

Ako su vam misli raspršene jer radite više poslova odjednom, ako radite previše i umorni ste, ako ste zabrinuti ili ustrašeni, ako želite da vas drugi bolje razumiju, da izbjegnete ili uspješnije riješite sukobe, ovo predavanje i radionica su baš prava stvar za vas! 

 1. YOGA I MEDITACIJA (14:00 – 16:00)
  (Laura Ružić – Lila)

 DO YOGA WITH LILA

Opuštena tijela, opuštene misli, srce i naš duh. Sve to uz Lilu, učiteljicu Hatha i Vinyasa yoge koja će s nama zaroniti u čari Zelene doline. Lila je završila akademiju u Dharmawayyoga, a u slobodno vrijeme svoje znanje dijeli u fitness klubu Ventura.

Ovom priliko Lila će se predstavit svim zainteresiranim dušama Zelene doline i pokazati duhovnu praksu koja će nas napuniti energijom i osloboditi bar na trenutak one materijalne ovozemaljske svakodnevnice. Zastat ćemo svi skupa uz Lilu na trenutak i osvjestiti naš dah, a dušu otvoriti novim spoznajama svog bića.

Zajedno ćemo dotaknuti tlo pod nogama, Zemlju koja diše, Sunce koje nas pozdravlja i osjetiti kako nas sve to, uz naše pokrete i našu prisutnost spaja i čini nas nerazdvojivom cjelinom. 

AVANTURISTIČKI PROGRAM 16.7. – subota

 CIKLISTIČKA RUTA

BK BIKEAROUND

MTB tura uz iskusne ciklovodiče BK BikeAround.

Start u 16:00h iz Zelene Doline. Kružna MTB tura dužine cca 30ak km s akumuliranim usponom od cca 600m, bit će mix 30-ak % asfalta i 70-ak% makadam/zemljani putevi.

Obuhvatit će atraktivne dijelove staza kojima su vožene utrke “XCM Climber” te “XCO Quake escape”, ponuditi par točaka s panoramskim pogledom te mogućnosti okrijepe na nekom od izvora pitke vode ili na planinarskom domu Matija Filjak koji je ujedno i najviša točka ove ture.

Obavezna kaciga i MTB bicikl.

Očekivani povratak oko 19:00h. 

 1. PLANINARENJE 16.7. – SUBOTA 16h

PLANINARSKI DOM MATIJA FILJAK NA VRHU HRASTOVAČKE GORE

Hrastovačka gora je svojim čarima, ljepotama, šarmom i ljupkošću privlačila ljubitelje prirode još od kraja 19. stoljeća. Ime je dobila po selu Hrastovica u svom podnožju iz kojeg se kreće prema vrhu Cepeliš na 415 m jednom od planinarskih označenih staza, upisanih u HPS-u.

Planinarski dom Matija Filjak projektiran je i izveden u stilu tradicionalne arhitekture banijskog kraja, u kombinaciji kamena i drveta. Izazvao je veliko zanimanje u svijetu planinara i izletnika, jedini je planinarski objekt u cijeloj Sisačko – moslavačkoj županiji, a njime upravljaju članovi HPD-a Zrin iz Petrinje.

Mnogi posjetitelji otvoreno izražavaju svoje divljenje i oduševljenje uređenjem doma, ali i toplinom i srdačnošću domaćina koji u domu dežuraju svakog vikenda i praznika, u kojem dva puta godišnje organiziraju radne akcije, ali i organiziraju događanja poput Planinarskog kotlića ili najposjećenijeg događaja Planinarske kestenijade sredinom listopada na kojoj se okupi nekoliko stotina posjetitelja.

Vi ćete 16. srpnja 2022. imati priliku doživjeti djelić čarobne, zelene, osvježavajuće Hrastovačke gore u društvu posebnih, pozitivnih, nasmijanih i optimističnih ljudi. A planinari su opravo takvi, jedna posebna družina.

Staza kojom ćemo vas voditi do planinarskog doma Matija Filjak je jedna od mnogobrojnih koje održavamo i uređujemo. Nekima je početak u centru grada Petrinje, neke idu iz Hrastovice, a ovoj je početak u Tješnjaku, kod mosta na rječici Petrinjčici. Put nas od mosta vodi prema Oblakovića vrelu, jednom od mnogobrojnih prirodnih izvora pitke vode. Tu možemo zastati, malo predahnuti, okrijepiti se i uputiti dalje prema pitoresknim selima Banovine – Prečanice, pa potom i Gornja Bačuga u kojoj se nalazi drveni vidikovac. S njega ćete imati priliku uvjeriti se u zelenu čaroliju Banavine, a čarolija će se nastaviti kod planinarskog doma Matija Filjak na vrhu Hrastovačke gore. Taj planinarski dom s uređenim Vrtom osjetila i okolišem predstavlja drugi dom lokalnih planinara. Na tom mjestu vlada posebna, predivna, opuštajuća energija koju ćete moći upiti, doprinijeti joj i doživjeti tijekom našeg planinarenja.

 1. svibnja – NEDJELJA

Spremanje stvari i rastanak s posjetiteljima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KULTURA FESTIVALA

 

 1. LEAVE NO TRACE

Vrlo smo sretni što organiziramo ovaj festival na području prirodnih ljepota unutar Zelene doline. Ovo je obradivo poljoprivredno zemljište i važno je da osiguramo da se o mjestu pravilno brine.

Imat ćemo jasno označena mjesta za odlaganje otpada, uključujući: limenke, papir, plastika, BIO otpad i mješani otpad. S toga će se sav otpad odlagati na odgovarajući način. Dat ćemo sve od sebe da osiguramo da sav otpad bude recikliran, kompostiran i pravilno odložen.

Na cijelom području postavit će se improvizirane velike pepeljare kako se opušci cigareta ne bi bacali po dolini.

 

 1. HRANA I PIĆE

Kako bismo podržali festival, potičemo naše posjetitelje da uživaju u hrani i piću po skromnim cijenama naših lokalnih uslužitelja. Cilj nam je smanjiti naš utjecaj na okoliš tako da će u ponudi hrane biti i ukusna ponuda vegeterijanske hrane.

Nije dopušteno unositi hranu i piće.

 

 1. PARKING

Besplatni parking biti će omogućen za sve posjetitelje na točno označenim mjestima. Netko od naših organizatora i volontera pobrinut će se da svatko dobije svoje parking mjesto.

 

 1. KAMP

Od posjetitelja se zahtjeva da ponesu svoj šator za kampiranje ukoliko žele kampirati u našem kampu dvije noći. Omogućit ćemo mjesto za šator, ložišta gdje se smije zapaliti vatra, vanjski tuš i WC.

 

 1. OSTALI PONUĐEN SMJEŠTAJ

PRIVATAN SMJEŠTAJ PETRINJA I OKOLICA na našim društvenim mrežama podjeljeni su linkovi lokalnog smještaja.

 

 1. PLAĆANJE

Ovo je festival bez kartica. Plaćanje je isključivo gotovinom na licu mjesta.

 

 1. DOBNA GRANICA

Ovaj događaj je 18+.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X