Izbornik
drzavnaimovinapostgore

Županija za Ministarstvo državne imovine ima 139 zahtjeva za darovanjem imovine

SISAK/ZAGREB – Početkom ovoga tjedna ministar državne imovine Marijo Banožić održao je sastanak u resornom Ministarstvu sa županima, a na sastanku je bio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Istaknuo je kako je ovo prvi ovakav sastanak novog ministra sa županima.

„Ovo je bio jedan koordinacijski sastanak na temu kvalitetnijeg korištenja državne imovine na područjima županije i prema novom Zakonu o državnoj imovini koji je donesen prošle godine gdje se ipak prepoznalo da bi jedinice lokalne i regionalne samouprave najbolje upravljale tom državnom imovinom. Organiziran je taj radni sastanak gdje je prva točka bila analiza svih dosadašnjih zahtjeva s područja županije prema Ministarstvu državne imovine“, rekao je uvodno župan Žinić.

Sa područja Sisačko-moslavačke županije imamo više od 139 raznih zahtjeva za darovanjem, korištenjem i stavljanjem u funkciju državne imovine. „Ministarstvo državne imovine će u narednih 15-tak dana ići sa jednim dopisom gdje bi napravili kompletnu analizu, oni bi dostavili sve podatke o dosadašnjim tim zahtjevima kako bi se stvorila kvalitetna baza državne imovine i kako bi se brže takvi zahtjevi rješavali. Mi imamo nekoliko hitnih zahtjeva koji su nam bitni za naše projekte, spomenut ću samo jedan. To je darovanje jedne parcele pored Obrtničke škole u Sisku koja je nužna kako bi mogli spojiti tu česticu i sa ostalim česticama zgrade škole i pomoćnih objekata da možemo dobiti građevinsku dozvolu za uređenje i izgradnju Učeničkog doma“, otkrio je župan Žinić.

Dodaje kako imamo i čitav niz objekata koji su u državnom vlasništvu, a županija osnivač, stoga smatra kako će kreiranjem baze državne imovine i stvaranjem prioriteta doći do bržeg rješavanja darovanja i brže realizacije tog procesa.

„U realizaciju će doći ovih 139 predmeta koji bi trebali biti riješeni u narednih godinu dana. Na taj način moći će se odvijati projekti i staviti određena imovina u funkciju. Ja se svakako moram zahvaliti ovim putem Ministarstvu državne imovine na onom do sada što su učinili. Mi smo dobili vrlo značajne objekte koji su nam darovani od strane državne, od strane Ministarstva državne imovine kao što su vojarna u Lađarskoj, zgradu u Turkulinovoj u Petrinji i neke druge objekte. Rješava se, možda ne dovoljno brzo, ali na ovaj način i ova koordinacija vjerujem da će pomoći da se predmeti brže rješavaju“, zaključio je župan Žinić.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X