Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
darinkodumbovicintervjugore

Dumbović nakon sastanka gradskog Stožera: „Sastanak je poziv na ozbiljnost, oprez i odgovornost svih nas“

PETRINJA – U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave održan je sastanak Stožera za civilnu zaštitu Grada Petrinje nakon što je jučer potvrđen prvi slučaj oboljelog od koronavirusa na području Sisačko-moslavačke županije, točnije da je riječ o 23-godišnjaku s područja Mošćenice koji se vratio iz Italije. Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je istaknuo kako sve informacije Nacionalnog centra za civilnu zaštitu žele svesti na lokalnu razinu.

„Kada pogledamo da smo jučer imali jedan poseban dan u kojem smo se suočili sa virusom u našoj županiji, to jest u našem gradu, konkretno u Mošćenici, na samom početku nas je to naravno odmah uzdrmalo jer svi mi mislimo kako će to proći kraj nas, ali očito neće i da moramo biti puno spremniji, odgovorniji. Ovaj današnji sastanak je poziv na ozbiljnost i oprez i odgovornost svih nas, to nije samo tema za politiku. Struka je svoje rekla, treba ju slušati. I vi kao Petrinjski radio i Portal 53 odlično informirati ljude i da ta komunikacija treba biti svakodnevna, neću reći iz minute u minutu, moramo događaje pratiti i moramo slušati što kažu stručnjaci“, rekao je Dumbović.

Pohvalio je savjesnost 23-godišnjeg zaraženog muškarca iz Mošćenice koji se sam javio graničnoj policiji te je uz posebne mjere opreza od granice prepraćen do sisačke Opće bolnice, čime nije ostvaren kontakt sa bilo kojom drugom osobom.

„Mislim da u tom dijelu je on napravio strašno dobro djelo i zato hvala njemu i njegovoj obitelji. Tu je velika odgovornost i na kraju ozbiljnost svakog čovjeka. Svi mi potencijalno možemo biti zaraženi koronavirusom, ali moramo se suočiti s tim da ne povučemo nekoga drugoga. Danas su dr.Blanka Grahovac i dr.Miroslav Petračić su bili na Stožeru, dio su Stožera, dali su svoj doprinos, svoje poruke i sve što možemo vidjeti iz medija jasno je“, dodaje Dumbović.

Podsjeća kako će osim škola, u sljedeća dva tjedna biti odgođeni i vrtići. „Što manje okupljanja, to vrijedi i za Dječji vrtić. Tamo gdje roditelj može sačuvati svoje dijete tih 14 dana, idemo ga sačuvati, što možemo napraviti. Mi ćemo vidjeti što možemo organizacijski vidjeti da pomognemo svima onima kojima će trebati pomoć sa razine Grada. Ovim putem pozivam građane da se pridržavaju uputa koje su svakodnevno u svim medijima i koje će dobiti“, zaključio je Dumbović u javljanju za Petrinjski radio.

Premijer Andrej Plenković najavio je obustavu održavanja nastave u svim obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj na 14 dana. Dvotjedna obustava nastave odnosi se na sve osnovne i srednje škole te fakultete u zemlji, a obustava nastave počinje u ponedjeljak 16.ožujka.

Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastavu će moći pratiti putem posebnih emisija na Hrvatskoj radio televiziji i putem Sportske televizije, dok će učenici starijih razreda, od petog do osmog razreda osnovnih škola, učenici srednjih škola te studenti na fakultetima, imat će online oblik nastave.

Za one koji nemaju mogućnost osigurati čuvanje djece, škole će raditi i nastavnici će dolaziti u školu. Pojasnio je da roditelji koji nisu u mogućnosti čuvati djecu, mogu dijete dovesti u školu, odakle će preko televizije ili interneta moći pratiti nastavu. Plenković dodaje kako isti način rada vrijedi i za vrtiće.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X