Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
vmopoljanago

Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Glinska Poljana-Slana-Vratečko

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, od ukupno 29, održana je peta konstituirajuća sjednica za Vijeće Mjesnog odbora Glinska Poljana-Slana-Vratečko.

U ime domaćina pozdravio ih je Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, koji je na početku podsjetio kako su izbori provedeni 27. listopada 2019. godine, te je nastavio: „Pozdravljam i našeg povjerenika gospodina Josu Baćana koji je dugo vremena vodio ovaj Mjesni odbor. Moja uloga je da otvorim sjednicu koja je sazvana, to je prva konstituirajuća sjednica Mjesnog odbora Glinska Poljana-Slana-Vratečko, poslije mene će gospođa Višnja Jerman, zato što je bila nositeljica liste koja je dobila veći broj glasova, nastaviti voditi sjednicu. Na početku ćemo izvršiti prozivku, to je ono što moramo : Višnja Jerman, Željko Ilijević, Igor Radušević, Miroslav Dobrinić i Denis Dobrinić“, rekao je uvodno Radošević.

Nakon toga vođenje sjednice preuzela je Višnja Jerman, te je jednoglasno usvojen Prijedlog pravila Vijeća mjesnog odbora Glinska Poljana-Slana-Vratečko, a onda se pristupilo tajnom glasovanju za predsjednika Vijeća, nakon kojega je Nenad Radošević konstatirao kako je jednoglasno za predsjednicu Vijeća Mjesnog odbora Glinska Poljana-Slana-Vratečko izabrana Višnja Jerman.

Jerman se na samom početku zahvalila mještanima koji su izašli na izbore bez obzira za koju su političku opciju glasali. „Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore jer ljudi su pokazali zainteresiranost i da im je jako važno tko će biti njihovi predstavnici, jer Mjesni odbor je najniži oblik organiziranja i na taj način sigurno da žele da pridonesemo svi zajedno boljem općem interesu svih mještana u navedena tri naselja. Jedan dio projekata je već dugi niz godina u realizaciji, a to je prvo naš Društveni dom koji je došao do prve faze. Mi ćemo uskoro imati razgovore s gradonačelnikom da se i dalje nastavi izgradnja toga Doma“, kazala je Jerman te dodaje kako su u Proračunu Grada osigurana sredstva za nastavak gradnje Doma.

„Ono što je također jako izrađeno i što je potrebno za ova tri naselja je rješavanje vodovodne infrastrukture, jer ta tri sela su ostala na onom dijelu bez vodovodne mreže i tu isto tako imamo obećanja da će se određeni projekti započeti, ali prvo moramo vidjeti koliko će biti financijski teški i možemo li ih napraviti iz Fondova ili Proračuna. Ono što je jedna velika boljka je i naša županijska cesta koja ima velike potrebe. Jedan dio smo uspjeli riješiti, asfaltirano je nešto, radi se o 15 kilometara ceste, to je financijski dosta zahtjevno, ali evo u suradnji sa Županijom, ja se nadam i Gradom, da će se nešto ipak ove godine uspjeti riješiti“, rekla je Jerman koja je na kraju kazala kako su ovo tri za sada ključna projekta nužna za Glinsku Poljanu, Slanu i Vratečko.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

Dan svjesnosti o autizmu

PETRINJA – 2.travnja se u cijelom svijetu obilježava Dan svjesnosti o autizmu, puštanjem plavih balona

X