Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
hzzsisak

Nezaposlenost u županiji porasla za 12,8 posto

SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda u Sisku i Kutini, krajem svibnja ove godine u evidenciji nezaposlenih registrirano je 9 508 nezaposlenih osoba, što je na mjesečnoj razini rast nezaposlenosti za 0,1 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost porasla za 12,8 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u našoj županiji, najveći broj je u Sisku gdje posao traži 2 692 osobe, u Petrinji je bez posla 1156 osoba, Kutini 1127 osoba. Najmanja nezaposlenost i ovog mjeseca je u Majuru gdje su bez posla 72 osobe. U usporedbi s istim mjesecom lani, evidentirana nezaposlenost je povećana u gotovo svim gradovima i općinama, a smanjenje nezaposlenosti zabilježeno je u Martinskoj Vesi i Gvozdu, dok je najveći rast nezaposlenosti zabilježen u Donjim Kukuruzarima i Kutini.

Tijekom svibnja u evidenciju nezaposlenih novoprijavljene je 565 osoba, od čega je najviše osoba došlo iz prerađivačke industrije, ostalih uslužnih djelatnosti, trgovine na veliko i malo te iz javne uprave i obrane. Iz evidencije nezaposlenih tijekom svibnja izašla je 551 osoba, a najviše su zaposleni u prerađivačkoj industriji, djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, građevinarstvu te trgovini na veliko i malo.

Gledano po ispostavama, tijekom svibnja ove godine u zapošljavanju na osnovi radnog odnosa predvodila je ispostava Sisak te ispostava Petrinja.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X