Izbornik
drva_ww

Nezakonito posjekli 513 stabala hrasta, bukve i graba

GVOZD – Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Pustošenje šuma i Zlouporaba položaja i ovlasti, dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 28, 51 i 56 godina.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 28-godišnji muškarac kao odgovorna osoba obrta za sječu i izradu drveta, na poticanje 51-godišnjaka, pomoću zaposlenika i mehanizacije svoga obrta, u razdoblju od početka rujna do sredine listopada 2018. godine, u šumi na području mjesta Gornja Trstenica, nezakonito posjekao 513 stabala hrasta, bukve i graba, oštetivši 60-godišnju vlasnicu za oko 87.800 kuna.

Potom je 56-godišnjak kao odgovorna osoba uslužno trgovačkog obrta na poticanje 51-godišnjaka, koji je kao ovlaštenik oštećene, podnio zahtjev za izdavanje popratnica unoseći neistinite sadržaje čime je 28-godišnjaku i 51-godišnjaku omogućio da nezakonito posječenu drvnu masu stave u promet i pribave ne pripadajuću materijalnu korist.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv svih osumnjičenih će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava, i to protiv 28-godišnjaka zbog kaznenog djela pustošenje šuma, protiv 56-godišnjaka zbog zlouporabe položaja i ovlasti i protiv 51-godišnjaka zbog poticanja na počinjenje ovih kaznenih djela.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X