IVAN CELJAK (2)_tn

Celjak: „Ulaganja na području Siska u cestovnu infrastrukturu su vrijedna oko 162 milijuna kuna“

SISAK – Na aktualnom satu Županijske skupštine vijećnik Tomislav Kralj je postavio pitanje vezano za radove na cestovnoj infrastrukturi na području Siska. Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je istaknuo kako su u tijeku radovi na izgradnji mosta preko rijeke Odre kao i na budućoj autocesti od Lekenika do Siska.

„Isto tako odmah nakon potresa odmah nakon potresa saniran je most preko rijeke Save u Galdovu. Taj most je bio saniran netom prije potresa i u taj most je uloženo prije potresa 10 milijuna kuna, nakon toga u sanaciju mosta u Galdovu uloženo je više od 2 milijuna kuna. Trenutno se izvode radovi na Mostu Gromova, izvode se radovi na mostu Stupno, isto tako izvode se radovi na novom ulasku u Siska, odnosno u Petrinju, ovisno s koje strane gledate u Novom Praćnu. Sva ta ulaganja na području Siska u cestovnu infrastrukturu su u vrijednosti oko 162 milijuna kuna, bez autoceste, a autocesta je vrijedna oko 290 milijuna kuna i autocesta je san koji je sisački dio županije čekao dugo godina i taj san napokon postaje stvarnost“, kazao je Celjak te dodaje kako se puno ulaže u prometnu infrastrukturu na području cijele županije, u svim gradovima i općinama.

„Kada govorimo o razvoju gospodarstva i autocesti, teško je zamisliti koliko će autocesta do Siska doprinijeti razvoju gospodarstva, međutim mi smo toga svjesni i svjesni smo da za dvije godine nakon što se dovrši autocesta do Siska da će to biti snažan poticaj razvoju gospodarstva. Mi smo to prepoznali i pokrenuli postupak osnivanja poduzetničkog centra u Zagrebačkoj ulici u Sisku. Dovršetkom projekta izgradnje novog mosta preko rijeke Odre napokon će biti stavljena u punu funkciju i Zagrebačka ulica i doslovno kada sjednemo u automobil u Sisku, kada izađemo u Zagrebačku ulicu, vozit ćemo se kvalitetno uređenim prometnicama od četiri trake do izlaza na autocestu i autocestom u Zagrebu biti ćemo za kratko vrijeme“, kazao je Celjak te dodaje kako će i Petrinja imati izlaz na autocestu.

Govoreći o projektima, vijećnica Dubravka Šurlan je postavila pitanje kada će započeti radovi na županijskom projektu kao što je projekt u Lađarskoj te na projektu Učeničkog doma. „Mi kao županija imamo izvrsnu suradnju sa svim načelnicima i gradonačelnicima osim Grada Siska, tu suradnja izostaje. Mi smo nekoliko puta zvali gradonačelnicu na sastanak, nažalost gradonačelnica se nije odazvala niti na jedan od tih sastanaka. Upravo se na takvim sastancima dogovaraju svi projekti koji su važni konkretno za Sisak, bilo da se radi o lokalnim, gradskim, državnim ili županijskim projektima. Mi smo pokrenuli brojne projekte na području Siska kao Županija i kada ste pitali kada ćemo započeti s Lađarskom ulicom i Učeničkim domom, mi smo započeli s Lađarskom ulicom i Učeničkim domom. Pod Lađarskom ulicom vjerojatno mislite na Regionalni centar kompetentnosti. U okviru projekta Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak mi smo pribavili oko 90 posto opreme“, odgovorio je Celjak te dodaje kako je za uređenje vojarne u Lađarskoj ulici raspisana nabava za konstrukcijsku obnovu. Također je istaknuo kako je to jedan od najvažnijih projekata Sisačko-moslavačke županije.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X