Izbornik
hsu-n

Članovi GO HSU Petrinja 01. prosinca utemeljili kao Dan sjećanja

PETRINJA – Članovi petrinjske Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika 01. prosinca utemeljili su kao Dan sjećanja.

Pokraj središnjeg križa na Gradskom groblju sv. Benedikt položili su svijeće u znak sjećanja i za duše pokojnika svih poginulih branitelja i nestalih u Domovinskom ratu, poginulim i stradalim civilnim žrtvama Domovinskog rata, kao i poginulima u minskim poljima nakon rata, te svim bivšim umirovljenicima i članovima umrlima u razdoblju od utemeljenja Gradske organizacije.

Kako je došlo do ove aktivnosti Stjepan Galijan, predsjednik Gradske organizacije Petrinja, je kazao: „Ovo smo sada prvi puta ove godine upriličili u konzultacijama s našim predsjednikom i središnjicom da bi uveli ovaj dan da bude svake godine tradicionalno 01. prosinca budući je to i Dan umirovljenika SMŽ. Inače, u našoj Gradskoj organizaciji ima nas više od stotinu, koji su platili članarinu, odnosno to su praktično aktivni članovi HSU-a, dok ih na popisu imamo više, međutim ako ne plaća članarinu taj i nije član, osim deklarativno.“

Još je naglasio: „Mi, kao Gradska organizacija, postojimo od 2005. godine i u siječnju iduće godine proslavit ćemo 18. godišnjicu postojanja. Međutim, postojimo mi i od 2002. godine, ali u tom razdoblju članovi su bili evidentirani samo deklarativno i tek smo tri godine kasnije napravili popis svih članova od kada plaćamo članarinu i od tada sudjelujemo u radu Gradskog vijeća kroz sve mandate do sada i vrlo smo aktivna organizacija.“

  • foto00001
  • foto00002
  • foto00003
  • foto00004
  • foto00005
  • foto00006
  • foto00007
Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X