skupsmz21062021t18

Kada će biti izgrađeno igralište uz Tehničku školu Kutina te kada će Kutina dobiti Dom za starije?

SISAK – Na aktualnom satu Županijske skupštine vijećnik Damir Markuš je postavio pitanje kada će biti obnovljeno igralište uz Tehničku školu u Kutini te zbog čega su radovi na rekonstrukciji stali kao što je postavio pitanje tko je odgovoran za lošu kvalitetu radova. Markuš je također postavio pitanje kada će županija započeti radove na izgradnji Doma za starije i nemoćne osobe u Kutini.

„Sisačko-moslavačka županija je osnivač ustanova koje djeluju na području grada Kutine. Što se tiče uređenja prostora koji je u vlasništvu Doma zdravlja Kutina, a za ispostavu Doma za starije i nemoćne Sisak koji će biti u Kutini, to je projekt za kojeg je izrađena projektna dokumentacija. Ono što nas sljedeće očekuje je izrada dokumentacije koja je potrebna da bi se raspisao natječaj za izvođenje radova i to je projekt kojeg će Sisačko-moslavačka županija sigurno nastaviti. Mi smo svjesni da veliki postotak naših sugrađana su iznad 60 godina i svjesni smo da postojeći kapacitet domova za starije i nemoćne nije dovoljan kako bi se zadovoljile potrebe naših sugrađana koji se nalaze u zlatnim godinama“, odgovorio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Darjan Vlahov je odgovorio na pitanje vijećnika o igralištu uz Tehničku školu u Kutini. „Igralište je napravljeno sukladno projektu kako ga je naručila Tehnička škola Kutina. Radovi nisu zaustavljeni, radovi se nastavljaju svojim tijekom. Zbog dijelom ružnog vremena i zbog izmjene projektne dokumentacije oni zaista jesu bili usporeni u odnosu na ono početno planirano, ali će se nastaviti i dovršiti. Projektom je predviđena atletska staza širine jedan metar. Usred izvođenja radova zatražili su neki profesori Tehničke škole, može li se ona proširiti na tri metra. Nije se mogla proširiti na tri metra jer jednostavno nema fizičkog prostora. Znači ona je izvorno projektirana u onolikoj širini kako se izvodi. Ne može se više projektirati inače bi ušli u stazu i prema potoku gdje prolazi od Kutine ona staza i potok desno od staze“, pojasnio je Vlahov te najavio kako će zgrada Tehničke škole u Kutini uskoro biti i kompletno energetski obnovljena.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X