Izbornik
hzzsisak

Krajem kolovoza bez posla 8 583 osobe

SISAK – Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnih ureda Sisak i Kutina, krajem mjeseca kolovoza ove godine u evidenciji zavoda bile su registrirane 8 583 nezaposlene osobe. U usporedbi sa srpnjem ove godine, broj nezaposlenih je manji za 0,7 posto, dok je na godišnjoj razini nezaposlenost niža za 11,2 posto.

Od ukupnog broja registriranih nezaposlenih osoba u Sisačkoj-moslavačkoj županiji, najviše nezaposlenih je u Sisku gdje posao traži 2512 osoba, dok u Petrinji posao traži 1049 osoba te Kutini 998 osoba, a najmanja nezaposlenost tijekom kolovoza ove godine je zabilježena u Majuru gdje je bez posla 61 osoba. U usporedbi s istim mjesecom lani, nezaposlenost je najviše smanjena u Jasenovcu (34,6 posto), Topuskom (29,9 posto) te u Velikoj Ludini (24,6 posto).

Tijekom kolovoza ove godine u evidenciju nezaposlenih novoprijavljeno je ukupno 577 osoba, od čega je njih 338 došlo izravno iz radnog odnosa. Najviše ih je došlo iz prerađivačke industrije, a potom iz trgovine na veliko i malo, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane i građevinarstva.

Iz evidencije nezaposlenih tijekom mjeseca kolovoza izašlo je 636 osoba, od čega su zaposlene 374 osobe. Najviše njih je posao pronašlo u prerađivačkoj industriji, a potom u trgovini na veliko i malo, djelatnostima pružanja smještaja i pripreme i usluživanja hrane te u djelatnostima zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

U programe aktivne politike zapošljavanja tijekom ove godine novouključeno je 999 nezaposlenih osoba, od čega najviše zahvaljujući potporama za samozapošljavanje, njih 243.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X