lag-2

LAG Kutina pomaže svojim poljoprivrednicima

KUTINA – U Kutini su dodijeljene Odluke o odabiru projekata prijavljenih na LAG Natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a „Moslavina“ za restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. Odluke su dodijeljene trinaestorici poljoprivrednika, a iste su donesene na 17. Sjednici Upravnog odbora LAG-a „Moslavina“.

Ukupan iznos potpore koju LAG ima na raspolaganju po ovom Natječaju iznosi 3 milijuna kuna. Na natječaj se javilo 42 poljoprivrednika te su zatražili financijsku potporu u visini od 7,7 milijuna kuna. Voditeljica LAG-a „Moslavina“ Anica Lenart istaknula je važnost samog udruživanja LAG-a i pomoći koju pruža poljoprivrednicima s područja koje je obuhvaćeno LAG-om jer poljoprivrednici i dalje ulažu.

Područje LAG-a „Moslavina“ je veliko i trudimo se pomoći poljoprivrednicima što više kako bi poboljšali svoje poslovanje kao i proizvodnju. – kazala je Lenart.

Kako bi LAG u idućem programskom razdoblju imao veću ulogu i više doprinosio razvoju svog područja, nadamo se još boljoj suradnji s Ministarstvom poljoprivrede te da ćemo svi zajedno stvarati prilike i mogućnosti za naše poljoprivrednike. Poljoprivreda je izrazito bitna za naše područje te svi zajedno možemo raditi kako bi naš kraj bio konkurentniji na tržištu. – rekla je Anica Lenart. Gradonačelnik Grada Kutine i predsjednik LAG-a Zlatko Babić uručio je poljoprivrednicima, koji su ostvarili potporu na 3. LAG Natječaju, Odluke o odabiru te im zaželio puno uspjeha u provedbi projekata. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će LAG dodijeljenim sredstvima pomoći poljoprivrednicima čime se doprinosi i ukupnom razvoju područja Moslavine.

„Veseli nas što smo dodijelili ova sredstva. Neki su dobili do 70% financiranja projekta.“

Jedna od poljoprivrednika koji su ostvarili potporu je i Davorka Savić, vlasnica tvrtke Demetra Alfa d.o.o. iz Uljanika (Garešnica):

„Mi se bavimo uzgojemo sibirske borovnice na površini od 7,5 hektara. Prijavili smo se na ovaj natječaj da bi proširili nasade i kupili dodatne strojeve.“

Visina potpore iznosi, za velike poljoprivrednike, 50% ukupne vrijednosti projekta (uz napomenu da mladi poljoprivrednici mogu ostvariti intenzitet potpore do 70%), dok je sama vrijednost prijavljenih projekata veća je od 14 milijuna kuna.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X