Izbornik
vihor19go

Obilježena 28.obljetnica od Vojno-redarstvene operacije „Vihor“

ŠIŠINEC – U organizaciji Udruge ratnih veterana 2.gardijske brigade Gromovi – Podružnica Sisačko-moslavačke županije, Kluba veterana Domovinskog rata 102.brigade Hrvatske vojske – Novi Zagreb te Udruge specijalne jedinice policije OSA Sisak, u Šišncu je obilježena 28.obljetnica Vojno-redarstvene operacije „Vihor“.

U navedenoj operaciji i sam je sudjelovao sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako je nažalost ova operacija završila neuspjehom, ali je izvedena na jedan vojnički potpuno vrhunski način. „Treba reći, bez obzira na poginule branitelje naše i neuspjeh u konačnici te operacije, ona je ipak ostvarila jedan veliki cilj jer prvi onaj napad i oslobađanje izvršeno je na vrhunski način, tako da su srbočetničke snage kasnije u cijelom Domovinskom ratu imale itekako veliki respekt prema Hrvatskoj vojsci i policiji. Ona je dala jednu određenu snagu gdje Hrvatska vojska i policija nikada više tijekom Domovinskom ratu nije bila u inferiornom položaju, nego upravo zbog te operacije i nekih akcija koje su izvedene, Hrvatska vojska je imala dominaciju, a to se onda pokazalo pobjedom u Oluji“, rekao je Žinić.

U Šišincu je održana komemoracija u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje i godišnjicu operacije „Vihor“. U pastoralnoj dvorani župe Svete Marte služena je svega misa koju je predvodio vojni kapelan don Branko Čagalj, a zatim su kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima „Spomen gaj 102.brigade Hrvatske vojske“ položeni vijenci i zapaljene svijeće. U ovoj akciji poginula su 22 pripadnika Hrvatske vojske i policije i to 13 vojnika 102.brigade Hrvatske vojske, šest pripadnika 2.gardijske brigade, dva pripadnika 78.Samostalnog bataljuna i jedan pripadnik Specijalne jedinice policije OSA Sisak.

Foto: SMŽ

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X