mazoret2219go

Petrinjske mažoretkinje proslavile 22.rođendan

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.

PETRINJA – Svoju 22.godišnjicu djelovanja Petrinjske mažoretkinje proslavile su u Velikoj dvorani petrinjskog Hrvatskog doma 14.Revijalnom smotrom na kojoj su prezentirali svoj rad u protekloj školskoj godini. Predsjednica Petrinjskih mažoretkinja Željka Banović je istaknula kako su naše mažoretkinje osnovane u ožujku 1997.godine.

„Međutim kako mi imamo natjecateljsku sezonu koja je zahtjevna i naporna, iz mjeseca u mjesec imamo natjecanja, tako da smo mi taj termin proslave stavili u neko drugo vrijeme za proslavu jer nam je kalendar pun. Bitno je da naravno pratimo i dajemo značaj toj našoj djeci koja se zalažu, puno rade sa našim trenericama i ostvaruju sjajne rezultate. Mi smo sada u srpnju, naše kadetkinje i juniorke su se natjecale na Europskom prvenstvu sa 3200 natjecatelja, te su u klasi pom-pon velika formacija osvojile drugo mjesto“, rekla je Banović.

Dodaje kako su ostvarili i zapažene rezultate u Rimu, Zadru, na brojnim turnirima te su na prošlosezonska natjecanja išli sa 17 koreografija te su sve formacije ostvarile odlične rezultate što potvrđuje samo kvalitetu njihova rada, ističe Banović.

„I nekako ovaj trenutak koristimo da odamo priznanje toj našoj djeci za proteklu školsku godinu i da pođemo u novu školsku godinu. Sada se pripremamo za Saint Petersburg gdje idemo za dva tjedna. Malo je nezgodan termin jer je početak školske godine, timovi tek kreću sa radom, kako je krenula školska godina, mi nismo mogli više mijenjati termin jer svi datumi su popunjeni do kraja školske godine tako da ćemo sada obilježiti ovim događanjem našu godišnjicu“, dodaje Banović.

Zanimalo nas je i kakav je interes za mažoretkinje u našem gradu. „Pa evo iskreno rečeno smo nekako sretni, stvarno smo sretni kada primjećujemo da je sve veći interes. Ali ja vjerujem da to dolazi i sa vremenom kada se vidi da su ti rezultati ozbiljni, da se radi u kontinuitetu, da ta djeca zaista ono što rade mogu prezentirati i na najvišoj mogućoj razini, od naših lokalnih programa, jer mi redovno sudjelujemo na svim gradskim manifestacijama i želimo ovdje biti ne samo aktivni sudionici, nego i organizatori. Ne možemo se požaliti jer znamo da u Petrinji sada ima jako puno aktivnosti, nekada kada smo mi krenuli sa Petrinjskim mažoretkinjama imali smo 115-120 članica, ali u to vrijeme niti jedna aktivnost nije bila za djevojčice. To je mene potaknulo u to vrijeme da pokrenem nešto što u ovom gradu još nema i što je za djevojčice i djevojke nekakva aktivnost koja je dobra i koja se pokazala već 22 godine uspješnom, jer to je rad bez prestanka“, zaključila je Banović.

Na samom kraju je najavila kako će sljedeće godine 9.svibnja organizirati veliku proslavu sa puno timova mažoretkinja te pripremaju prigodan cjelodnevni program, pa i paradu gradskim ulicama. Na ovoj 14.Revijalnoj smotri Petrinjske mažoretkinje su se predstavile sa 16 koreografija, a na smotri su sudjelovali i prijateljski timovi iz Virovitice, Garešnice, Zlatara, Mača, Zlatar Bistrice i Kloštar-Ivanića. Na samom kraju, članicama i članovima Petrinjskim mažoretkinja uručene su diplome i priznanja za uspješno proteklu godinu.

 

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X