Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zahvalnicakabinet19go

Petrinjskom Kabinetu za logopedsku podršku zahvalnica za Dane medijske pismenosti

PETRINJA – Katarini Matijević, voditeljici Kabineta za logopedsku podršku koji djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja, uručena je zahvalnica za sudjelovanje Kabineta u obilježavanju Dana medijske pismenosti ove godine.

„I sada je na kraju godine uručena Zahvalnica da nekako zaokruži tu našu lijepu suradnju za ovu godinu, ali nadam se i poticaj da sljedeće godine budemo još malo aktivniji u obilježavanju Dana medijske pismenosti. Za vrijeme trajanja akcije ja sam održala predavanje na temu Mediji i govor, odnosno utječu li mediji i kako na razvoj jezika i govora kod djece. Predavanju su prisustvovali roditelji, bilo je nekoliko baka, ali i odgajateljice iz Dječjeg vrtića Petrinjčica iz Petrinje. Povratne informacije koje sam dobila od onih koji su bili prisutni na predavanju su bile pozitivne, tako da mi je to jedan poticaj da i sljedeće godine nastavimo u jednom istom tonu“, rekla nam je Matijević.

Dodaje kako je iznimno sretna zbog ove Zahvalnice jer Kabinet za logopedsku podršku tek treba proslaviti svoju prvu godinu postojanja u našem gradu, a rad Kabineta je već prepoznat kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini.

„Još nemamo ni godinu dana, tek početkom sljedeće godine ćemo puhati prvu svjećicu, ali sam stvarno zadovoljna reakcijom korisnika koji dolaze u Kabinet, reakcijom okoline u kojoj Kabinet djeluje, jer imamo podršku i od strane Grada, i kao ustanova, ravnatelj Milan Herceg je zaista vrlo dobar back up meni kao voditeljici ovog Kabineta, ali kao što sam čula da je pri uručenju nagrade gdje je Grad Petrinja prepoznat kao Grad primjer, dobili smo nagradu treće mjesto u Hrvatskoj, gdje je pravobraniteljica za dječja prava posebno naglasila rad Kabineta. To me iznimno veseli i čini ponosnom“, istaknula je Matijević te ističe kako su u Kabinetu, ali i u Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja ponosni na to što su mogli biti dio jedne ovako velike i važne priče.

Nas je zanimalo što ova zahvalnica znači za nju, kao voditeljicu Kabineta. „Meni ova Zahvalnica znači puno. To nije samo jedan lijepi šareni A4 papir, nego to znači da ono što ja radim ima smisla. U mom poslu rezultati rada se često ne vide odmah. Populacija s kojom ja radim je vrlo zahtjevna, tako da su nekada ti naši pomaci naprijed, i ono što ja terapijom želim postići, teško vidljiv u nekom kratkom razdoblju. Sav taj napredak vidi se kada se dijete promatra dugoročno, ili odrasla osoba. Ova Zahvalnica zapravo znači da to što radiš ima smisla, to što radiš je dobro i to što radiš zaista je važno i zaista nekome pomaže“, zaključila je Matijević.

Podsjetimo kako su se Dani medijske pismenosti održavali diljem Hrvatske u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a, okupili su brojne partnere koji su svojim djelovanjem doprinosili podizanju medijske pismenosti. Dani medijske pismenosti bili su održani pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, uz sudjelovanje brojnih vrtića, škola, fakulteta, knjižnica, kina, medija, udruga i drugih brojnih partnera.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X