ugovorinaslov

Potpisani ugovori za rekonstrukciju ceste Šetališta Kajetana Knežića i sanaciju cestovnog mosta u Srnakovoj ulici

PETRINJA – U petrinjskoj gradskoj upravi danas su potpisani ugovori za nabavu radova za projekt „Grad na Kupi“ – projekt iz Intervencijskog plana Grada Petrinje: Grupa 1. – Šetalište Kajetana Knežića i Grupa 2.- Sanacija cestovnog mosta. S predstavnicima odabranih izvođača, tvrtki Petrol Prom d.o.o. i Antirost Delnice d.o.o. ugovore je potpisala gradonačelnica Grada Petrinje, Magdalena Komes.

„Danas smo se okupili kako bismo potpisali posljednji u nizu ugovora za projekte u sklopu Intervencijskog plana – to su: sanacija Šetališta Kajetana Knežića i sanacija cestovnog mosta na Petrinjčici (iz Srnakove prema Sajmištu). Isto tako pri kraju je i projekt izgradnje terase na nasipu rijeke Petrinjčice uz koji jer trebala biti i izgradnja muzeja, međutim kako znamo da je u potresu zgrada „Munjare“ uništena, tako smo od tog dijela projekta odustali. Terasa će, nadam se, uskoro ući u funkciju, doduše polovičnu, ali mislim da će imati dobru svrhu za naše Petrinjce. Također i samo šetalište, da se napokon uredi i da onda imamo uređen cijeli taj niz duž nasipa. Znamo svi da nam je i most poprilično uništen, devastiran i vjerujem da će izvođač radova napraviti najbolje moguće i izvršiti svoj ugovor, odnosno projekt. Dakle, za Šetalište Kajetana Knežića, izvođač je Petrol Prom, a za most Antirost Delnice d.o.o. Veselimo se završetku Intervencijskog plana – to je ono što sam obećavala – da ćemo završavati započete projekte. Ovo je jedan od takvih i veselimo se i svim budućim projektima“, rekla je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnica Komes.

Više o samom projektu „Grad na Kupi“, rekla je njegova voditeljica, Kata Rupčić: „Projekt „Grad na Kupi“ je projekt planiran Intervencijskim planom Grada Petrinje. U startu, odnosno onom prvotnom planu bilo je predviđeno 11 infrastruktura, međutim, obzirom na potres i situaciju koja nas je zadesila nakon istoga, stanje nekih planiranih infrastruktura jednostavno više nije bilo takvo da bismo stigli sve odraditi u zadanom roku. Naime, rok za završetak provedbe ovog projekta je lipanj iduće godine. Bitno je napomenuti kako se projekt financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Osim spomenute dvije infrastrukture za koje potpisujemo ugovore, u tijeku su radovi i na građenju terase. Sva tri zajedno, uz još neke dodatne aktivnosti planirane projektom, treba završiti do šestog mjeseca iduće godine i nadam se da ćemo to uspjeti i napraviti. Vrijednost ukupnog projekta je gotovo 6 milijuna kuna, s tim da je omjer sufinanciranja 85 posto od strane Europske unije i 15 posto s naše strane. Vrijednost ovih radova je blizu 4 milijuna kuna s PDV-om. Tako je ugovorena vrijednost radova na sanaciji mosta 1.729.578,88 kuna (s PDV-om), dok je za Šetališta Kajetana Knežića 2.153.768,75 kuna (s PDV-om)“, objasnila je Rupčić.

Ugovor o izvođenju radova na sanaciji mosta na Petrinjčici, u ime tvrtke Antirost Delnice d.o.o. potpisao je njezin direktor Josip Milković.

„Predmet ugovora je sanacija cestovnog mosta i u potpunosti se radi sanacija, rekonstrukcija mosta – od skidanja asfalta, skidanja ograde, injektiranja i svih specijalističkih radova. Termin je četiri mjeseca i mi smatramo da je to dovoljan rok da se on uredi baš onako kako je zamišljeno. Drago mi je da ste nam ukazali povjerenje. Nadamo se da će suradnja biti dobra i da ćemo ovaj posao napraviti na obostrano zadovoljstvo“, kazao je Milković.

Ugovor o sanaciji i izvođenju radova na rekonstrukciji Šetališta Kajetana Knežića potpisao je direktor tvrtke Petrol Prom, Davor Panjkret.

„Do sada smo sudjelovali u projektu Intervencijski plan – Grad na Kupi, na izgradnje terase na Petrinjčici, koja je u potpunosti završena. Čekamo još tehnički pregled i ona će se funkcionalno moći pustiti u opticaj. Do sada smo izveli više projekata. Zahvaljujemo još jednom i vjerujemo i dalje u dobar poslovan odnos i dobru suradnju s Gradom Petrinjom“, rekao je Panjkret.

U sklopu Intervencijskog plana, prvotno je bila planirana i obnova zgrade nekadašnje „Munjare“ te njezino preuređenje u gradski muzej. Kako je zgrada stradala u potresu, njezina obnova neće ići iz Intervencijskog plana, nego bi, kao zaštićeno kulturno dobro, preko Ministarstva kulture i medija, trebala biti obnovljena iz Fonda solidarnosti.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X