marlenanaslov

U „Dijagnozi“smo razgovarali o ultrazvučnim pregledima

U „Dijagnozi“, ovaj smo put razgovarali o ultrazvučnim pregledima. Neposredan povod za ovu temu besplatni su ultrazvučni pregledi koje u Petrinjskoj kući zdravlja organizira Udruga „Naš Život“ u suradnji s Gradom Petrinja, Neuropsihijatrijskom bolnicom „Dr. Ivan Barbot“ Popovača i Županijskim povjerenstvom Hrvatske liječničke komore.

Što su ultrazvučni pregledi, kako se provode, što se ultrazvukom pregledava i što se njime može otkriti, približila nam je liječnica Marlena Ljubičić, dr. medicine, spec. radiolog iz Odjela za radiologiju sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, ujedno  i predsjednica Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore koja i provodi preventivne ultrazvučne preglede u Petrinjskoj kući zdravlja.

Liječnica nas je podsjetila i da je listopad “Mjesec borbe protiv raka dojke” te upozorila na važnost ranog otkrivanja ove bolesti, u čemu mogu pripomoći i ultrazvučni pregledi.

Emisiju možete poslušati ovdje:

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X