Izbornik
adsv27112022211

Upaljena prva adventska svijeća u petrinjskom Gradskom parku

PETRINJA – Kao i na brojnim misnim slavljima diljem zemlje i u petrinjskoj crkvi Svetog Lovre, upaljena je ove nedjelje prva adventska svijeća, označivši tako početak Došašća ili Adventa, razdoblja koje u crkvenoj liturgiji označava vrijeme pripreme za Božić.

Nakon misnog slavlja, prva adventska svijeća, koja se još zove „prorokova“ i predstavlja nadu i iščekivanje, simbolično je upaljena i na velikom adventskom vijencu u petrinjskom Gradskom parku. Svijeću je upalila petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes.

„Na prvu adventsku nedjelju ili prvu nedjelju Došašća pomolili smo se najprije u crkvi Svetog Lovre, nakon toga smo upalili simbolično, prvu adventsku svijeću koja budi nadu, s kojom počinje razdoblje iščekivanja nade u rođenje našeg Spasitelja, Isusa Krista, ali isto tako s druge strane počinje jedno razdoblje veselja upravo zbog tog iščekivanja. U našem gradu će također biti, kroz ove četiri nedjelje, puno događanja i u našem Gradskom parku, lijepom šetalištu, ali isto tako i u Centru novog života. Pozivam sve Petrinjke i Petrinjce, ali i goste da nam se pridruže u ovom razdoblju veselja prije Božića“, rekla je Komes, koja je svijeću upalila uz župnika Josipa Samaržiju te brojne okupljene vjernike.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X