Izbornik
policijastopnaslov

Vozeći bez vozačke i pod utjecajem alkohola, 32-godišnjak „zaradio“ kaznu zatvora od 15 dana, novčanu kaznu od 3000 kuna i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od 12 mjeseci

U razdoblju od 31. listopada do 4.studenog ove godine, na prometnicama Sisačko-moslavačke županije dogodile su se 22 prometne nesreće: 13 na području Kutine, četiri na području Siska, tri na području Petrinje te po jedna na području Novske i Hrvatske Kostajnice. U osam prometnih nesreća s ozlijeđenima, jedna osoba je teško ozlijeđena, 10 osoba je lakše ozlijeđeno, dok je u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta.

U petak, 1. studenog oko 18 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil VW švicarskih registracija, kojim je iz smjera Zagreba brzinom od 218 km/h upravljao 27-godišnji državljanin Grčke. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

U subotu, 2. studenoga oko 1.45 sati, u Petrinji, policijski službenici su zaustavili osobno vozilo zagrebačkih registracija kojim je upravljao 46-godišnjak iz Petrinje pod utjecajem alkohola od 1,61 promila. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje, a protiv vozača nadležnom Općinskom sudu bit će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja.

U nedjelju, 3. studenoga oko 01.45 sati, u Popovači, zaustavljeno je osobno vozilo kutinskih registracija kojim je upravljao 32-godišnji muškarac. Izvršenom provjerom utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola od 1,06 promila. Vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Kutini, stalna služba u Novskoj koji mu je odredio kaznu zatvora u trajanju od 15 dana, novčanu kaznu u iznosu od 3000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Jučer, 3. studenoga, u vremenu od 16 do 20 sati na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, dogodilo se osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenima, jedna osoba je teško ozlijeđena (ozlijede nisu opasne za život), tri su osobe lakše ozlijeđene, dok je u šest prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X