Share on facebook
Share on twitter
potresuniverzalna

Za financiranje najamnine dosad isplaćeno više od 20 milijuna kuna, prijave do 30. rujna

Ministarstvo je za financiranje najamnina osobama čiji su objekti stradali u potresima dosad isplatilo ukupno 20,96 milijuna kuna. Svi oni građani koji još uvijek nisu riješili svoj zamjenski smještaj, uz uvjet da udovoljavaju uvjetima poziva, mogu se prijaviti za financiranje najma najkasnije do 30. rujna.

Prijaviti se mogu građani čije su nekretnine označene kao neupotrebljive (zbog oštećenja ili vanjskog utjecaja), a u vrijeme nastanka potresa imali su prijavljeno boravište ili prebivalište na potresom pogođenom području, a u radijusu 20 kilometara od stradale nekretnine nemaju na raspolaganju drugi useljivi stambeni prostor

Spomenimo i kako je Javni poziv raspisan temeljem Odluke o financiranju najamnine Vlade Republike Hrvatske i Upute Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine o načinu provedbe predmetne Odluke od 19. srpnja ove godine.  ​

Ovo je treći po redu poziv Ministarstva s tom namjenom po kojem je dosad zaprimljen 41 zahtjev za financiranje najamnine.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je za financiranje najamnina ukupno isplatilo 20,96 milijuna kuna, od čega 13,02 milijuna kuna za sufinanciranje najma građanima i kućanstvima, te 7,94 milijuna kuna za financiranje troškova smještaja u Hostelu Arena.


Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X