arminskcetiriradionice

Za učenike Strukovne škole Sisak i Ekonomske škole Sisak održane četiri radionice

SISAK – Psiholog Armin Hadžić, voditelj Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj pri Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja, održao je u Sisku četiri radionice za srednjoškolce.

Radionice su dio preventivnog programa „Škola NE-ovisnosti“ kojeg Savjetovalište provodi uz potporu Sisačko-moslavačke županije još od 2012.godine, a program je realiziran i u suradnji s Nacionalnim projektom „Zdrav za 5“ Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravstva, Ministarstva zaštite okoliša i energetske učinkovitosti te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tri radionice na temu „Zdrav, a ne ovisan“ održane su za stotinjak učenika prvih razreda Strukovne škole Sisak. U radionicama su na interaktivan način prorađene teme štetnosti konzumacije alkohola, cigareta, marihuane te novih sintetskih kanabionoda takozvanih „osvježivača zraka“ (Galaxy, Spice Vertex) koji su sve popularniji i rašireniji među mladima. Učenicima je na slikovit način objašnjen mehanizam djelovanja droga na mozak, njihova adiktivnost i način nošenja s pritiscima vršnjaka i okoline.

U Ekonomskoj školi u Sisku održana je radionica „Kako biti sretan adolescent“ za učenike prvog razreda. Nakon prvog teorijskog dijela adolescenti su imali priliku putem praktičnih vježbi na iskustven način jačati samopouzdanje, svoju psihičku otpornost („rezilijentnost“) te poboljšati svoje strategije nošenja sa stresom i frustracijama.

Program „Škola NE-ovisnosti“ planira za ovu jesen još čitav niz preventivnih i javnozdravstvenih aktivnosti, a osobito, u razdoblju obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15.11.-15.12.).

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X