mkuca1

Zajedno možemo bolje

PETRINJA – Mala kuća udruge osoba s invaliditetom sisačko-moslavačke županije dobila je novu ogradu zahvaljujući dm-u i natječaju {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak…Podsjećamo, kako je nakon razornog potresa koji je u prosincu prošle godine pogodio područje Sisačko-moslavačke županije objekt Male kuće u Petrinji, sjedište UOSI SMŽ, prošao s manjim oštećenjima, ali postojeća betonska ograda ispred objekta nije bila te sreće. Svako novo podrhtavanje tla pratilo se sa strepnjom i pitanjem – hoće li se ograda urušiti i nekoga ozlijediti? Zahvaljujući donaciji dm-a od 151.250,00 kuna ispred Male kuće „niknula“ je nova, kvalitetno napravljena i najvažnije od svega, sigurnija metalna ograda.

Zaposlenici njihovih trgovina u Sisku, Kutini i Zagrebu ove subote, 4.rujna posjetili su Petrinju i zajedno s roditeljima, članovima i zaposlenicima udruge prigodnom volonterskom akcijom učinili ogradu još veselijom ukrašavajući betonski dio ograde različitim oblicima i bojama.

Društvena odgovornost utkana je u sve segmente poslovanja dm-a Hrvatska,  a osim financiranja svojim volonterskim doprinosom u ime cijelog dm-a Marko, Mihaela, Tihana, Tajana, Vesna, Snježana, Vanja, Valentina, Antonija i Ivona ove su subote poklonili svoje vrijeme i dio sebe i svojih prijatelja zauvijek utkali u ovu veselu ogradu koja će od ponedjeljka dočekati stotinjak djece iz svih krajeva županije koji tijekom tjedna dolaze na individualne termine radne, fizioterapije i terapije senzorne integracije koja se pruža u Maloj kući u Petrinji.

Za uspomenu na zajedničku volontersku akciju uručena je i posebna zahvalnica s potpisom dijela naših članova udruge koji su se ove subote, zajedno sa zaposlenicima, također uključili u ovo druženje i zajednički kreativni rad.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X