poljoprivredauniverzalna

Županija planira raspisati natječaj za potpore poljoprivrednicima oko 15.listopada

SISAK – Na Aktualnom satu Županijske skupštine vijećnik Mijo Latin je postavio pitanje kada će Županija otvoriti natječaj za potpore poljoprivrednicima te kada će te iste potpore Županija isplatiti. Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je kazao kako će županija raspisati natječaj te kako će potpore biti isplaćene.

„Ići će poziv za potpore, odnosno poticaje poljoprivrednicima s područja naše županije. Još dogovaramo određenu terminologiju, ali taj poziv bi trebao izaći oko 15.listopada, on bi trajao do 1.prosinca. Međutim mi pronalazimo model kako da financiramo troškove koji su imali naši poljoprivrednici i od 1.prosinca pa do kraja godine. Dakle bit će potpore isplaćene sukladno sredstvima koje imamo na raspolaganju od zakupa poljoprivrednog zemljišta“, odgovorio je Celjak.

Latin je također postavio pitanje o beskamatnim kreditima i imaju li na te kredite pravo i nositelji obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava. „Da mi smo osigurali beskamatne kredite i nositeljima OPG-ova i to smo rekli nekoliko puta, a ja ću ponoviti. Mi imamo naše djelatnike SIMORA-e koji su na raspolaganju svim našim zainteresiranim budućim korisnicima tih kredita, doslovno 24 sata dnevno i mogu se javiti u SIMORA-u za sva pitanja vezano uz uvjete, dinamiku. SIMORA će im isto tako pripomoći sve što je potrebno da slože vezano za realizaciju tih kredita i mogu reći da što šire i više govorimo o tome, da imamo sve više zainteresiranih i to je snažan poticaj razvoju gospodarstva, poljoprivrede i na poduzetništvo“, odgovorio je Celjak.

Između ostaloga župan je istaknuo kako županija ima odličnu suradnju s resornim Ministarstvom poljoprivrede, te podsjeća kako je to Ministarstvo od 2014.godine do danas na području županije uložilo 2,4 milijarde kuna kroz razne potpore putem brojnih mjera.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X