Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
smzrimska06022020go

Dovršena energetska obnova zgrade Sisačko-moslavačke županije u Rimskoj 28

SISAK – U zgradi Sisačko-moslavačke županije u Rimskoj 28 u Sisku održana je završna konferencija povodom energetske obnove zgrade Sisačko-moslavačke županije. Župan Ivo Žinić je istaknuo kako je ovo jedina zgrada u vlasništvu županije.

„Ova zgrada koja je prije bilo kakvih radova spadala u E energetski razred danas nakon svih provedenih radova, ona ulazi u energetski razred B. Svi ovi radovi doprinijeli su prije svega uštedi na energentima, na grijanju, toploj vodi, uštedi struje, a samim time, uštedom energije smanjili smo i emisiju CO2 u zrak. Moram priznati, danas imamo modernu i uređenu zgradu po svim propisima, prostore koji su puno primjereniji za kvalitetno obavljanje posla“, rekao je Žinić.

Pohvalio je izvoditelja radova na energetskoj obnovi jer su radovi izvedeni u roku. Podsjeća kako su radovi započeli 20.svibnja prošle godine i bili su gotovo 31.listopada. „Vrijednost i ukupna cijena s PDV-om je 987 tisuća kuna, dakle ovi zadnji radovi koji su provedeni na izmjeni stolarije, fasade, ali moram spomenuti i sva ostala ulaganja. Ukupna ulaganja u ovaj objekt su 3,2 milijuna kuna. Tu je prije svega promijenjeno grijanje sa lož ulja na pelete, promijenjen je ravni krov, izolacija ravnog krova, instalacije struje i sve ostalo i danas možemo reći da ovu zgradu narednih 10-tak godina nećemo morati u nju posebno ulagati“, kazao je Žinić.

Dodaje kako su zahvaljujući energetskoj obnovi, na troškovima energenata uštedjeli oko 60 posto financijskih sredstava. Također dodaje kako od ukupnog troška ulaganja u zgradu od 3,2 milijuna kuna, Sisačko-moslavačka županija je uložila vlastitih sredstava 1,1 milijun kuna, dok su preostala sredstva osigurana iz Fondova i ostalih izvora.

Domagoj Bunardžija, direktor tvrtke Dot Consulting koja je obavila stručni nadzor je izrazio zadovoljstvo okončanjem radova. „Radovi su završeni unutar pet mjeseci, od svibnja do 31.listopada prošle godine, završeni su u ugovornom roku. Vrijednost radova sa PDV-om je 987 tisuća kuna. Napravljeni su svi radovi sukladno glavnom projektu, završen je 100 posto. Završni taj energetski certifikat je potvrdio sve te uštede, da je sve odrađeno sukladno glavnom projektu, dobivene su projektirane uštede“, kazao je Bunarđija.

Radove na energetskoj obnovi izvodila je tvrtka Jukić DAM čiji se predstavnik Josip Mravak zahvalio korisnicima zgrade na pomoći koju su pružili tijekom pet mjeseci trajanja radova, koji su podsjeća, izvršeni u rokovima.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X