Izložba elek. i hib. voz. 2022 (14)

Uoči SOELA-e na sisačkom Korzu održana 6. izložba električnih i hibridnih vozila

SISAK – U sklopu obilježavanja Dana Sisačko – moslavačke županije danas je na sisačkom Korzu održana šesta po redu izložba električnih i hibridnih vozila, a vremenske neprilike onemogućile su solarnim automobilima, koji će sutra odmjeriti snage na ovogodišnjoj SOELA-i, da i oni sudjeluju na izložbi, jer kako su kazali organizatori – kiša i solarna vozila se ne vole.

Preko desetak automobila predstavljeno je posjetiteljima, uz mogućnost promotivnih vožnji električnih i hibridnih automobila za građane i javnog razgledavanja automobila.

Izložbi električnih i hibridnih vozila nazočio je dožupan Mihael Jurić koji je zahvalio Tehničkoj školi Sisak na uspješnoj suradnji i sudjelovanju u programu povodom Dana županije. „Zahvaljujemo se našoj Tehničkoj školi Sisak koja već tradicionalno upotpunjuje Dane Sisačko-moslavačke županije. Ovo je već šesta izložba električnih i hibridnih automobila i ona pokazuje neminovnu budućnost koja će nas sve zahvatiti, u pozitivnom smislu, jer budućnost je solarna tehnologija i budućnost su električni automobili. Stoga nam je drago da u Sisku, centru naše županije, danas imamo priliku vidjeti te električne automobile i budućnost koja dolazi. Mi kao Sisačko-moslavačka županija pomagat ćemo Tehničku školi i sve programe koji omogućavaju učenicima da prate trendove i nove tehnologije. Podržavali smo ih do sada, podržavat ćemo ih i dalje. Drago nam je da se danas ovdje, bez obzira na loše vremenske uvjete, se skupio velik broj ljudi. Pozivam sve da sutra dođu i vide ovogodišnju utrku solarnih automobila.“ – kazao je Jurić.

  • Izložba elek. i hib. voz. 2022 (1)
  • Izložba elek. i hib. voz. 2022 (3)
  • Izložba elek. i hib. voz. 2022 (5)
  • Izložba elek. i hib. voz. 2022 (8)
  • Izložba elek. i hib. voz. 2022 (9)

Ova izložba prethodi 9. Utrci solarnih automobila – SOELA 2022 koja starta sutra. Podsjetimo, na tiskovnoj konferenciji kojom je najavljena ovogodišnja SOELA, učenici i ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović, izjavili su kako očekuju pobjedu. Ravnatelja smo upitali jesu li očekivanja i dalje ista.

„Da, naravno. Dečki su se vrlo marljivo pripremali. Ove godine smo okupili ekipu od 20-ak učenika mahom drugih razreda koji su stvarno odradili izvrstan posao na automobilima. Moram reći da su ujutro dolazili raditi na automobilima, a popodne išli u školu. Po cijeli dan su marljivo radili i mislim da su napravili dobar posao. E sad, hoćemo li pobijediti – o tom potom.“ – kazao je Malović.

Na Devetoj utrci solarnih automobila sudjelovat će 17 škola. „Sudjeluju škole uglavnom iz cijele Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika. Neki naši partneri nisu mogli doći jer nisu stigli pripremiti aute. Nije nam došla ekipa iz Slovenije koja je inače stalno dolazila.“ – kazao je Malović te dodao kako je najavljeno sunčano vrijeme: „Prognoza je takva da se ne brinemo za sutra.“ – poručio je ravnatelj Tehničke škole Sisak.

Podsjetimo, 9. Utrka solarnih automobila – SOELA 2022 održat će se sutra 11. lipnja ispred Hotela Panonija s početkom u 9:30 sati. Utrka traje od 10:00 do 12:30 sati nakon čega slijedi dodjela priznanja i proglašenje pobjednika.

  • Izložba elek. i hib. voz. 2022 (11)
  • Izložba elek. i hib. voz. 2022 (7)
  • Izložba elek. i hib. voz. 2022 (10)
  • Izložba elek. i hib. voz. 2022 (6)
  • Izložba elek. i hib. voz. 2022 (4)

 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Zguštati će s vama prvu jutarnju kavu ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas te podijeliti s vama i zanimljivosti i sve važne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X