Izbornik
petrinjaorao06012021

„Svi zajedno možemo pomoći da petrinjski orao ponovno poleti“

PETRINJA – Podršku Petrinji odlučila je pružiti i studentica dizajna Mia Rajda, kako i na koji način, objasnila je ova mlada studentica. „Ja sam studentica dizajna u Zagrebu, inače radim na humanitarnim akcijama, nije mi to nepoznato. Ja sam se sjetila kako uvijek ima nekakva maskota za nekakve stvari, na primjer za Univerzijadu to je bio Zagi, sjetila sam se da bi mogao biti isto tako nekakvo zaštitno lice za Petrinju. Mislim da bi se trebale uključiti sve struke da na nekakav način pomognemo i da kad prestanu pisati mediji o ovom tragičnom događaju, uvijek Petrinja bude zapamćena i da ima svoj zaštitni znak. Tako bi ja htjela pokušati sa svojim alatom, a to je moj dizajn, pomoći Petrinji. To je nekakav moj doprinos“, rekla nam je Mia Rajda.

Otkrila je i kako bi taj zaštitnik znak ove strašne tragedije koja nas je zadesila, trebao izgledati. „Ja sam vidjela da grb od Petrinje ima orla, te sam mislila napraviti, odnosno napravila sam malog orla koji je stradao u potresu i nije nekakav ozbiljan lik, da se približi djeci. Mislim da nekakvi ozbiljni likovi, ok dobri su, ali svi imamo nekakvo dijete u sebi, svakoj ciljanoj publici da će osjetiti u srcu, stalno ponavljam tog Zagija, na taj način sam i ja radila, imam takav pristup“, otkriva Rajda.

Na pitanje je li ovoj maskoti dala ime, Rajda odgovara : „To još ne znam, nemam ideju, ali probat ću napraviti nekakvo ime da bude posvećeno totalno Petrinji i da je baš kada se vidi ta maskota da svi znaju da je to Petrinja i generacije i generacije da se ovo zapamti“, dodaje Rajda.

Nismo mogli, a ne pitati, kako gleda na strašne slike koje svakodnevno stižu iz Petrinje. „Strašno. Mi kada smo imali potres u Zagrebu to je bilo prestrašno, a nije bilo toliko strašno kao u Petrinji. Nama je Zagreb ostao, možemo šetati po Zagrebu i vidimo ulice koje su i prije bile, mogu misliti koliko je u Petrinji, koliko ljudi koji prođu svojim ulicama, vide zgrade, kuće koje su srušene, djecu i ljude koji su na cesti, prestrašno, ne znam što bih drugo rekla. Svi se trebamo uključiti i pomoći tim ljudima jer svakome se to može dogoditi. Topla ljudska riječ i pomoć, svima je važna u ovakvim trenutcima“, zaključila je Rajda. Na samom kraju vjeruje kako Petrinja neće biti zaboravljena nakon mjesec dana i da ne smije biti zaboravljena, a upravo to želi postići i svojim radom.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X