skupsmz21062021t17

Celjak: „Nije istinita konstatacija da Županija ne želi obnoviti Glazbenu školu“

SISAK – Na prošloj sjednici Županijske skupštine vijećnik Srđan Marić je pitao zbog čega se ne želi obnoviti Glazbena škola u Sisku te kako planiraju obnoviti Gimnaziju Sisak bez suglasnosti vlasnika objekta, a vlasnik je Grad Sisak.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je kazao kako nije istinita konstatacija da Županija ne želi obnoviti Glazbenu školu. „Potrebno je poduzeti mjere koje će osigurati objekt Glazbene škole u Sisku. Što se tiče vaših drugih pitanja, pitanje kako mislimo obnoviti Gimnaziju Sisak ako nismo tražili suglasnost vlasnika. Obzirom da vi jeste dio gradskog sustava kao direktor Gradskih groblja i kao direktor trgovačkog društva imate iskustvo u nezakonitom otpuštanju radnika i koliko sam ja dobio dojam vi ste specijalac za nezakonito otpuštanje radnika i rekorder u Hrvatskoj koji je oštetio proračun Grada Siska i trgovačkih društava kojima ste na čelu upravo otpuštanjem radnika, tako da vi možda nemate sve podatke koji su vam potrebni da postavite ovakvo pitanje. Sisačko-moslavačka županija je uputila poziv na sastanak gradonačelnici Siska i održan je sastanak u Sisačko-moslavačkoj županiji sa predstavnicima Grada Siska, između ostaloga i na temu obnove Gimnazije. Kada govorimo o obnovi, u propisima piše i vlasnik ili korisnik. Naravno da mi želimo partnerski odnos i suradnju sa Gradom Siskom jer jedino zajedništvom i slogom možemo obnoviti sve što je srušeno u potresu“, rekao je Celjak.

Darjan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport je pojasnio dodatno odgovor na dio oko obnove Glazbene škole. „U suradnji sa Ministarstvom kulture i medija, Sisačko-moslavačka županija je u ime Glazbene škole Fran Lhotka Sisak prijavila na natječaj Ministarstva kulture i medija hitne mjere sanacije za Glazbenu školu, izrađen je elaborat hitnih mjera sanacija i ugovoreni su radovi, znači provela je postupak Glazbena škola i Sisačko-moslavačka županija i proveden je postupak nabave i kreće se sa hitnim mjerama sanacije da bi se dalje moglo pristupiti obnovi Glazbene škole Sisak“, kazao je Vlahov.

Marić je također pitao kako je to otvaranjem Središnjeg paviljona u Sisku osigurana kvalitetnija zdravstvena zaštita, a djeca sjede u hodnicima na plastičnim stolicama i primaju infuziju. „Ja mislim da ćemo se svi složiti da izgradnjom novog objekta u bolnici koji uključuje hitni objedinjeni bolnički prijam i dnevnu bolnicu, osiguravamo kvalitetnije pružanje zdravstvene zaštite. Međutim, isto tako prije svega želim izraziti žaljenje zbog toga što smo imali situaciju da je dijete primalo infuziju na hodniku i ja vjerujem da to možda nije jedini slučaj, ali je slučaj koji je bio u medijima. Nedavno je otac jednog vijećnika također primao infuziju vani na otvorenom prostoru. Međutim, nas je nažalost snašao težak, katastrofalan i tragičan potres, prije svega mislim na onaj magnitude 6,2. Objekti u sastavu Opće bolnice dr.Ivo Pedišić su starije gradnje i jako su stradali u potresu. Nakon što je nažalost dijete primilo infuziju na hodniku, osiguran je dodatan prostor za Pedijatriju“, podsjetio je Celjak.

Ravnatelj sisačke Bolnice dr.Tomislav Dujmenović je kazao kako prostora dovoljno nema, obzirom je dosta dijelova bolnice oštećeno nakon potresa, no vjeruje kako će se to stanje brzo promijeniti te kako će uskoro svaki odjel dobiti svoj dio.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X