Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Image00001

Dan otvorenih vrata Knjižnice te izložba 3D i zvučnih slikovnica….Mjesec hrvatske knjige ide dalje

PETRINJA – U sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, ali i povodom Dana hrvatskih knjižnica, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja ponovno je postavljena izložba 3D i zvučnih slikovnica. Zbog čega su se ponovno odlučili za ovu izložbu, otkrio nam je Ante Mrgan, ravnatelj petrinjske Knjižnice.

„Odlučili smo se ponovno za ovo izložbu jer je onda trajala jedan dan, iako će i danas trajati samo jedan dan. Imali smo dobre reakcije. Djeca koja su dolazila su uočili te slikovnice, pa su čak i roditelji pitali i posuđivali te slikovnice. Na njih moramo paziti jer su dosta osjetljive, ali one su tu za naše korisnike. Tako da smo ponovno odlučili staviti tu izložbu jer je jako zanimljiva, jako su efektne te slikovnice“, rekao je Mrgan.

Podsjeća kako se danas obilježava i Dan hrvatskih knjižnica, zbog čega su organizirali i Dane otvorenih vrata, a svi posjetitelji u predvorju Knjižnice mogli su pogledati video film o radu Knjižnice u proteklim godinama. Mrgan se ujedno osvrnuo i na cjelokupni Mjesec hrvatske knjige te otkriva koliko je zadovoljan događanjima.

„Obzirom na situaciju vrlo smo zadovoljni. Napravili smo ono što smo mogli. Najviše toga je na web stranici Knjižnice. Neke izložbe su postavljene na Odjelu za odrasle pa to vide oni korisnici koji dođu posuditi knjige, nije bilo nekih posebnih otvorenja. Uglavnom sve je na webu, sve se može vidjeti, sve je pristupačno na taj način. Tako su radile sve knjižnice u Hrvatskoj, a vjerujem i diljem svijeta“, dodaje Mrgan.

Obzirom se obilježava i Dan hrvatskih knjižnica, prigoda je to da se javnosti predstavi cjelokupan rad knjižnice, ali i upozori na probleme s kojima se svakodnevno susreću, a jedan od problema kojeg petrinjska Knjižnica ima već duže vrijeme, je nedostatak većeg prostora.

„Naša Knjižnica vapi već godinama za novim prostorom. Nešto se dogodilo tako da se nije izrealizirala izgradnja, odnosno prenamjena stare Klaonice u novu Knjižnicu, ali se prema najavama nadamo da bi to moglo biti u sljedećem razdoblju i sljedećim godinama. Tada bi mi konačno došli u neki veći prostor i konačno bi mogli bolje i više raditi. Za to imamo kapacitete, intelektualne kapacitete ali nemamo prostorne kapacitete“, zaključio je Mrgan.

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, koji se održava pod motom „Razlistaj se“, u petrinjskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici završava 13.studenoga kada će svi zainteresirani ponovno moći obaviti besplatan upis u Knjižnicu, kao što će svi korisnici moći vratiti knjige bez plaćanja zakasnine.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X