Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
postujtenaseznakove

I ove godine policija u akciji „Poštujte naše znakove“

PETRINJA – Povodom nadolazeće školske godine, policija će od 9.do 30.rujna ponovno provoditi akciju „Poštujte naše znakove“, najavio je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„Mi kao policija smo proslijedili nadležnim pravnim osobama koje gospodare cestama, Gradu Petrinji, Hrvatskih cestama, Županijskim cestama, dopis vezano za sanaciju kolnika ukoliko je potrebno i obilježavanje horizontalne i vertikalne signalizacije u zonama škola“, otkriva Vuković te dodaje kako će tijekom mjeseca rujna u školama održati 15-minutna predavanja prvašićima o raznim temama.

„Objasnit ćemo im kako će se ponašati na putu od kuće do škole, o vožnji u automobilu, gdje smiju sjediti, a gdje ne, zatim o vezanju sigurnosnog pojasa, o korištenju bicikla, odnosno upravljanju biciklom kada smiju i kada ne, o vožnji nogostupom, kako se kretati po kolniku i o prijelazu u svojstvu pješaka preko kolnika na mjestu gdje ima obilježen pješački prijelaz te gdje pješačkog prijelaza nema“, rekao nam je Vuković.

Pozvao je i vozače te sve ostale sudionike u prometu da upravo u nadolazećim danima veću pozornost u prometu obrate u zonama škola. „Savjet vozačima, obzirom će se provoditi ta akcija Poštujte naše znakove, da prilagode brzinu uvjetima cesti u zonama škola, obzirom će biti pojačan promet djece i ostalih sudionika u prometu. Apeliram na roditelje da prve dane idu sa djecom, da ne puštaju djecu same u školu, da im pokaže najkraći i siguran put do škole“, rekao je Vuković.

Akcija „Poštujte naše znakove“ provodi se u Hrvatskoj već više od 20 godina te prati prvašiće u njihovim prvim tjednima odlaska u školu i, za veliki broj njih, u njihovim prvim samostalnim koracima u prometu.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X