izl-lovrak

Izložbu o Domovinskom ratu razgledali i učenici OŠ Mate Lovraka

PETRINJA – Nakon što je u sklopu obilježavanja petrinjskih rujanskih „Dana sjećanja“ Udruga ratnih veterana Grada Petrinje, u suradnji s Ogrankom Matice Hrvatske u Petrinji, organizirala izložbu ratnih fotografija Domovinskog rata Grada Petrinje i okolnih mjesta, stradavanja vojnih i civilnih žrtava, te sakralnih i drugih objekata za razgledavanje su nastavljeni i skupni posjeti.

Nakon posjetitelja iz Međimurja i 1. osnovne škole Petrinja izložbu su razgledali i učenici petrinjske Osnovne škole Mate Lovraka, a Ivana Švragulja, voditeljica vizualno-multimedijske skupine i učiteljica likovne kulture, o posjeti je kazala: „Učenici su se odazvali velikim interesom, a predložili smo sedmim razredima pa su još dodatno bili potaknuti unutar povijesne skupine koju vodi kolegica Adela Bućan-Paljević i unutar skupine koju ja vodim, a to je Vizualno-multimedijska, kojom pratimo događanja u našem gradu. Ovo je ključan dio naše povijesti, bez ovog dijela povijesti mi ne bi sada ovdje bili. Koliko da je koji puta teško se prisjetiti tih trenutaka jako je bitno da se ne zaborave i da se cijeni ta žrtva.“

Još je dodala: „Odaziv je bio dobar, a mi smo odmah tu ukomponirali i zdrav život, jer želimo zdravu djecu, odnosno pješice smo stigli do grada, a mi ono „kao idemo u grad“ kada idemo iz škole Mate Lovraka.“

Kao i prethodnih, tako je i ovaj puta Zvonimir Martinović, jedan od autora izložbe, uz kojeg su bili Zlatko Iskrić, Mihajlo Gajić i Damir Božičević, učenicima predstavio i opisao eksponate.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "disabled_client",
  "error_description": "The OAuth client was disabled."
}
See here for documentation.

 

 

 

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X