prvagčnaslov

Konstituirano Vijeće gradske četvrti Petrinja I. – Jugo-zapad

PETRINJA – U prostoru gradske uprave Grada Petrinje ovog četvrtka (19.svibnja 2022.), konstituirano je Vijeće Gradske četvrti Petrinja I. – Jugo-zapad.

U Vijeću te gradske četvrti, na izborima za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti Grada Petrinje održanim 27. listopada 2019. godine, obzirom na broj dobivenih glasova, 4 mjesta osvojila je koalicijska lista NS Reformisti-HSS-HNS-HSU; 3 mjesta HDZ, te po jedno mjesto liste MOST-a i SDP-a.

Konstituirajuću sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje Robert Polanščak koji je prije utvrđivanja kvoruma izvijestio kako je izabrani vijećnik Željko Tonković, zbog nespojivosti s funkcijom koju obnaša (direktor je gradskog poduzeća Komunalac), svoj mandat stavio u mirovanje. Obavijestio je kako će ga u Vijeću gradske četvrti mijenjati Mladenko Fabac.

Prozivkom vijećnika, Polanščak je utvrdio kako je konstituirajućoj sjednici nazočno 7 od 9 izabranih članova Vijeća (Mario Abramović, Mladenko Fabac, Marija Vuković, Mario Tadić, Slaven Kadečka, Alen Povoljnjak, Davorin Gavranović) te da postoji kvorum za pravovaljano donošenje odluka. Do izbora predsjednika Vijeća, prema pravilima, predsjedanje sjednicom preuzeo je Slaven Kadečka, kao nositelj liste koja je u ovoj četvrti dobila najviše glasova.

U nastavku, tajnim glasovanjem, za predsjednicu Vijeća Gradske četvrti Petrinja I. – Jugo-zapad, kvalificiranom većinom izabrana je Marija Vuković (dobila je 5 glasova).

„Zahvaljujem na izglasanom povjerenju. Nadam se da ću opravdati vaše povjerenje i činit ću koliko mogu u okviru svojih mogućnosti da unaprijedim naš dio grada“, rekla je Vuković zahvaljujući na izboru. Iznijela je i svoj prvi prijedlog – da se preko Petrinjčice, barem sad dok je vodostaj nizak, napravi nekakav drveni mostić kao privremeni prijelaz za pješake, koji se sada „naguravaju“ s automobilima koji prelaze preko uskog mosta (na kraju Srnakove ulice).

Novoj predsjednici na izboru i članovima Vijeća na konstituiranju, još jednom je čestitao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, Robert Polanščak: „Kao što sam već više puta naglasio, vijeća gradskih četvrti i mjesni odbori su najniži oblik lokalne samouprave, ali i najbliža spona između stanovnika određenog područja i gradske uprave. Gradska četvrt je pravna osoba i vi imate pravo pitati, tražiti i dobiti odgovore od gradske uprave – npr. kad se radio o rješavanju nekakvih komunalnih problema: iskopa kanala, popravka ceste i sličnih akcija. Mislim da se u mjesnim odborima i gradskim četvrtima ljudi ne trebaju previše baviti politikom – tu svi zajedno trebaju skupiti „glave u hrpu“ i razmišljati za dobrobit svog naselja, svog dijela grada, odnosno kako unaprijediti četvrt u kojoj žive“, rekao je Polanščak poželjevši članovima Vijeća uspjeh u radu.

Gradska četvrt Petrinja I. – Jugo-zapad, treća je gradska četvrt koja je konstituirala svoje vijeće. Sada to još treba učiniti Gradska četvrt II. Petrinja – Centar.

 

 

 

 

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X