umirovljenici_

Kutina će ove godine dobiti Dom za starije i nemoćne osobe

SISAK – Na Aktualnom satu Županijske skupštine vijećnica Ljiljana Lampert je postavila pitanje oko otvaranja Doma za starije osobe u Kutini. Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je najavio kako će taj dio županije ove godine dobiti Dom za starije.

„Nakon mnogo godina čekanja i priče o tome da će Kutina dobiti Dom za starije i nemoćne, mi smo raspisali poziv za izvođenje radova i Kutina će ove godine dobiti Dom za starije i nemoćne, a vezano uz potrebe koje ste spomenuli, mi imamo 23 posto stanovništva koji su stariji iznad 65 godina i mi smo te potrebe prepoznali i upravo zato je i smjer kada govorimo o starijim i nemoćnim sugrađanima, naš smjer je upravo da im osiguramo što kvalitetniji boravak“, rekao je Celjak.

Podsjeća kako su pokrenuli i postupak proširenja kapaciteta takvih domova u Sisku i Petrinji. „Uskoro bi trebali početi radovi na Domu za starije i nemoćne osobe Sisak, tu govorimo o 8,5 milijuna kuna ulaganja u energetsku obnovu, odnosno novu fasadu. Što se tiče daljnjih ulaganja, zadovoljni smo resornog ministarstva prema domu u Glini gdje su povećana sredstva po korisniku. Dom u Glini će prvi krenuti u obnovu na temelju natječaja koji je bio raspisan sukladan novom Zakonu“, rekao je Celjak te dodaje kako će obnova glinskog Doma biti financirana županijskim sredstvima u visini od 10-tak milijuna kuna.

Vijećnica Lampert je između ostaloga pitala kako županija može pomoći stanovnicima Kutine, Popovače i Velike Ludine kojima će od 1.travnja računi za plin poskupjeti za 127 posto, obzirom je tamošnja tvrtka Moslavina plin potpisala ugovor za otkup plina s tvrtkom E-on, a najavljene vladine mjere za tu tvrtku ne vrijede. Župan Celjak je kazao kako je ta tvrtka u vlasništvu Kutine te bi primjerenije mjesto za takvo pitanje bilo na kutinskom Gradskom vijeću. Ujedno je podsjetio na Vladine mjere kojima se planira ublažiti udar na građane uslijed porasta cijena energenata, a riječ je o mjerama vrijednima 4,8 milijardi kuna.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X