Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
humanitarni_serijal_znanja

Okušajte se u kvizu „Znanje je (po)moć“

Organizatori pub kvizova iz cijele Hrvatske udružili su se u humanitarnu inicijativu „Humanitarni serijal znanja – Znanje je (po)moć.“ U sklopu ove akcije održat će se online pub kvizovi i tim putem skupljati dobrovoljni prilozi za pomoć obiteljima stradalima u potresu. „Zauzvrat ljudima pružamo priliku da igrajući se s nama nakratko zaborave na ne baš lijepe vijesti koje nas okružuju.“, ističe Vedrana Vlahek Slanac jedna od organizatorica inicijative. Organizirali su ovu akciju s dva cilja:

„Prvi i primarni cilj je pomoći obiteljima čiji su domovi stradali u potresu, a drugi je omogućiti svima ostalima koji su također pogođeni ovim potresom, vezano uz strah i nemir koji se pojavljuje u svima nama da se barem na trenutak opuste, zabave i zaborave na ružne događaje oko sebe.“

Kvizovi će se održavati dva puta tjedno, online putem. Može sudjelovati svatko tko se prijavi putem Facebook stranice. Vlahek Slanac nam je otkrila kakva pitanja sadrži kviz:

„Može se naći stvarno svega od trivijalnih svakodnevnih stvari, pa bit će tu i da se nauči ponešto novo da se nauči o našoj Sisačko-moslavačkoj županiji i našoj bogatoj povijesti. Bit će zabave, glazbe, filma, svega pomalo. Sigurna sam da će u svakom kvizu svatko pronaći neko pitanje za sebe. Kad se tim udruži, onda to bude i puno jače.“

Inicijativa je pokrenuta od strane organizatora pub kvizova iz Sisačko-moslavačke županije. Odazivaju se ljudi iz svih krajeva Hrvatske, a dobrodošao je svatko tko na ovaj način želi pomoći. Sljedeći kviz bit će održan u subotu.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X