petrinjakostrena14GV13092022

Petrinja i Kostrena uspostavili prijateljske odnose, usvojen Sporazum o suradnji

PETRINJA – Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje, vijećnici su raspravljali o prijedlogu Odluke o sklapanju Sporazuma o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između Grada Petrinje i Općine Kostrena s Prijedlogom Sporazuma o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje Robert Polanščak je kazao kako je tekst sporazuma usuglašen s Općinom Kostrena. „Prije svega moram reći na inicijativu i na višegodišnje druženje branitelja iz Općine Kostrena i branitelja Petrinje, to je započelo time što je puno branitelja iz Kostrene i u vrijeme Domovinskog rata bilo ovdje. Dalje se ta suradnja nastavila kroz sportske aktivnosti, gdje oni dolaze uvijek kod nas, sada su bili na Gradskom kupalištu na braniteljskim igrama, redovito zovu članove naših udruga branitelja. Osobito su se iskazali poslije potresa kada su veliku pomoć dali Petrinji. Znam da ovaj Sporazum neće biti čista forma, nego ćemo stvarno imati sa tim ljudima dobre odnose“, rekao je između ostaloga Polanščak.

Dodaje kako će se ovim sporazumom ostvariti suradnja u segmentu gospodarstva, kulture, obrazovanja, mladih i sporta, a više je rekla i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

„Želimo uspostaviti i buduću suradnju, osim zahvalnosti za ono što su nam pružili u obrani našeg grada i činjenicom da su bili među prvima nakon potresa ovdje i u pomoći, financijskom i materijalnom smislu, njihovi vatrogasci su bili među prvima ovdje kao i njihova civilna zaštita. Dakle, zaista nije ovo samo forma. Ono u čemu ćemo ubuduće surađivati je ta razmjena dobara, kao što imamo odlazak naših OPG-ovaca u Lovrana, tako vjerujem da ćemo i u ovom kontekstu naši OPG-ovci i poduzetnici imati korist od odlaska na obalu, gdje je veći broj turista, gdje će moći ponuditi svoje vrhunske kvalitetne proizvode i na taj način profitirati, ali i njihovim dolaskom njih ovdje da oni nama ponude ono što oni imaju“, rekla je Komes.

U konačnici navedeni prijedlog je podržan jednoglasno od strane gradskih vijećnika.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X