Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Petrinjski-Oblizeki1

Pileći perkelt s domaćim rezancima i gibanica sa sirom

Ove nedjelje u emisiji „Petrinjski oblizeki“ pripremali smo jedno jednostavno jelo, idealno za nedjeljni ručak u ovim toplim danima.

PILEĆI PERKELT S VRHNJEM I DOMAĆIM REZANCIMA – Potrebni su sljedeći sastojci: oprana i očišćena piletina, 3-4 glavice crvenog luka, sol i papar, lovorov list, slatka crvena paprika, žlica rajčice i 2-3 žlice vrhnja.

Sitno nasjeckani luk izdinstajte, zatim stavite piletinu, sol i papar te sve ostale začine. Polako dinstajte uz podlijevanje. Kad piletina omekša, dodajte vrhnje.  Poslužite uz domaće debele rezance ili domaću tjesteninu.

Zasladili smo se sa PETRINJSKOM GIBANICOM SA SIROM, a za koju recept možete pronaći u nastavku u snimci emisije:

I na kraju, hvala što ste nas slušali u ovoj sezoni i nadamo se, nešto od ovih naših recepata i primijenili u svojoj kuhinji! A sada svi zajedno, siti i punašni, idemo na zasluženi ljetni odmor! 😊

Matea Kezić

Matea Kezić

Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X