ssškolapetrinja

Početak nove školske godine za srednjoškolce

PETRINJA – Iz Srednje škole Petrinja izvijestili su kako su u dogovoru s osnivačem, Sisačko-moslavačkom županijom, novu školsku godinu započet u prostorima OŠ Mate Lovraka u Petrinji.

S obzirom da je zgrada osnovne škole nakon potresa bila neznatno oštećena, obnovljena je i ima dovoljno prostora da po prvi puta cijela škola bude u jednoj smjeni, svi programi zajedno. Za slučaj pogoršanja epidemiološke situacije u županiji i šire škola je spremna za nastavak rada online. Rad u školi provodit će se u smjenama, jedan tjedan ujutro i jedan tjedan poslijepodne.

Kako ističu iz ove škole, trenutno su u tijeku pregovori s lokalnim OPG-ima oko organizacije dijela praktične nastave i stručne prakse u izdvojenim pogonima, a s detaljima organizacije praktične nastave izvan škole upoznat će učenike i roditelje strukovnog dijela škole kad sve bude točno definirano.

Za sve učenike škole osigurane su putem donacija bilježnice za sve nastavne predmete koje će učenici preuzeti u školi prvi radni dan. Također, u slučaju prelaska na rad online, učenicima koji nemaju potrebnu infrastrukturu za praćenje nastave online, škola će pokušat osigurati potrebnu opremu i omogućiti praćenje iste prema do sada uhodanom modelu.– poručili su iz Srednje škole Petrinje.

Nastava počinje u ponedjeljak 06. rujna godine u OŠ Mate Lovrak u Petrinji (Mirka Antolića 18, Petrinja). Nastava će se odvijati naizmjenice u smjenama (ujutro – poslijepodne). Svi razredi i programi su u ponedjeljak 06. rujna u jutarnjoj smjeni.

1.a i 1.b – opća gimnazija – dolaze u 8:00 sati

1.c, 1.d, 1.e i 1.f – veterinarski tehničari, prehrambeni tehničari, mesari, cvjećari, pomoćni voćari – vinogradari – vinari – dolaze u 8:45 sati. Svi ostali razredi u svim programima dolaze u 8:00 sati.

Svim učenicama i učenicima želim sretan i miran povratak u školske klupe te se radujem ponovnoj uspostavi nastave uživo. – poručili su iz Srednje škole Petrinje.


 

Monika Perlic

Monika Perlic

Monika Perlić, novo je mlado lice u programu Petrinjskog radija. Radijsko iskustvo stjecala je na drugim radio postajama, a od sada ju svakodnevno možete slušati u našem programu. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.

NAJNOVIJE VIJESTI

X