miroslavvukovic01092020

Tijekom travnja na petrinjskim prometnicama 18 prometnih nesreća

PETRINJA – Tijekom mjeseca travnja ove godine na petrinjskim prometnicama dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća, što je za pet posto manje nego u istom mjesecu lani, kazao je Miroslav Vuković, djelatnik za prometnu preventivu Policijske postaje Petrinja.

„S ozlijeđenim osobama smo imali tri prometne nesreće, prošle godine šest. S materijalnom štetom smo ove godine imali 16 prometnih nesreća, prošle godine 13. Za napomenuti da ove godine nismo imali prometnih nesreća s poginulim osobama, dok smo lani imali jednu prometnu nesreću s poginulom osobom. U prometnim nesrećama, jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozlijede, a četiri osobe su zadobile lakše tjelesne ozlijede“, otkrio je Vuković.

Najugroženiji dan tijekom travnja je bila subota kada se dogodilo sedam prometnih nesreća, a ugroženo vrijeme je bilo između 18 i 20 sati, kada su se dogodile tri prometne nesreće.

„Gledajući po vrstama prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo kao bočni sudar, pet prometnih nesreća. Gledajući po okolnostima prometnih nesreća, najviše ih se dogodilo kao brzina neprimjerena uvjetima na cesti, četiri prometne nesreće. U mjesecu travnju imali smo 393 represivne mjere, a prošle godine 134. Za izdvojiti je takozvane ubojice u prometu“, dodaje Vuković.

Najviše prometnih nesreća se dogodilo u Turkulinovoj ulici, a što se starosne strukture, najviše prometnih nesreća počinili su vozači stari od 18 do 24 godine.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X