dekica0410202222

U Smiješkovoj akciji „Dekica za snove“ sudjelovalo više od 1000 djece i 40 volontera na 15 lokacija

PETRINJA/GLINA – “Knjiga je san koji držite u ruci”, znaju to dobro sudionici akcije „Dekica za snove“ koju je organizirala udruga Smiješak za sve.

Više od 1000 učenika osnovnih i srednjih škola, te dječjih vrtića grada Zagreba, zagrebačke županije, Petrinje i Gline zaplovilo je čudesnim svjetovima iz priča i bajki na Smiješkovim dekicama za snove. Uživali su punih dva sata slušajući priče u interpretaciji 40 volontera Smiješka za sve, inače teta i stričeka pričalica iz zagrebačkih bolnica, glumaca Marije Kolb i Josipa Kučana, učiteljica i knjižničara. Zbog kišice koja je u srijedu neumorno padala, prvi dio druženja proveli su u učionicama i školskim dvoranama, a čim su se pojavile prve zrake sunca, premjestili su se u školska dvorišta i gradske parkove. Smijeh i veselje širili su se uokolo i to je bio znak da su ih knjige povezale na najbolji mogući način. Učenici su tako mogli čuti priče Miš lavljeg srca, Hrabrica, Moj tata je tat, Žirafe plesati ne znaju, Kratkovidna žirafa, Svemirci gaćoljupci, Pastele u štrajku, Nemoj otvoriti ovu knjigu, Moraš donijeti šešir, Vuk koji je htio biti druge boje i mnoge druge.

6.Dekica za snove održavala se na 15 lokacija. Cilj ove jednodnevne akcije je odvojiti djecu od računala i pametnih telefona barem na dva sata i potaknuti ih na čitanje, druženje i volontiranje. Izvrsna je to poruka najmlađima da shvate koliko je čitanje važno i koliko svakog pojedinca vodi do novih spoznaja i razvoja kognitivnih sposobnosti.

U Petrinji, u OŠ Dragutina Tadijanovića sudjelovalo je više od 20 djece i mladih u dobi od 9 do 21 godinu u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju. Pod stručnim vodstvom Smiješkovih volonterki Zvjezdane Pijalović i Veronike Bernić, od početka do zadnje minute uživali su u čitanju i slušanju priča – Vjeverica i optimizam, Dječak koji je znao sve, Poslušna ili neposlušna, odlučite sami, Mama i mali medo. Bilo je jako lijepo, zabavno i poučno. I mališani u Dječjem vrtiću Bubamara u Glini, također su uživali u pričama Čarapojedac, Gricko, Grubzon i Riba duginih boja.

Toliko su svi bili zadovoljni da su završetak druženja okrunili pjesmom i plesom, a našim tetama pričalicama su uručili zahvalnice i izrazili želju da sa Smiješkovim dekicama dođu i iduće godine.

Sudjelovalo je više od 20 djece i mladih u dobi od 9 do 21 godinu u Odjelima za učenike s teškoćama u razvoju. Pod stručnim vodstvom naših volonterki Zvjezdane i Veronike, od početka do zadnje minute uživali su u čitanju i slušanju priča – Vjeverica i optimizam, Dječak koji je znao sve, Poslušna ili neposlušna, odlučite sami, Mama i mali medo. Bilo je jako lijepo, zabavno i poučno.

  • dekica0410202221
  • dekica0410202222
  • dekica0410202223
  • dekica0410202224
  • dekica0410202225
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X