Izbornik
upisisrednjeskole2020

U srednjim školama naše županije za buduće srednjoškolce slobodno 288 mjesta

SISAK – Nakon ljetnog upisnog roka, tijekom mjeseca kolovoza, točnije 21.kolovoza, počinju prijave za jesenski upisnik rok. Budućim srednjoškolcima preostalo je slobodno još 288 mjesto u srednjim školama u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji. Pokazuju to podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja o okvirnom broju slobodnih mjesta za jesenski upisnik rok.

U Ekonomskoj školi Sisak preostala su još dva slobodna mjesta (jedno za ekonomistu te jedno za poslovnog tajnika). U sisačkoj Gimnaziji preostalo je 10 slobodnih mjesta (smjer jezična gimnazija). U Industrijsko-obrtničkoj školi u Sisku preostalo je 12 slobodnih mjesta (3 vodoinstalater, 1 autolimar, 2 autoelektričar, 5 CNC operater, 1 automehaničar).

U Srednjoj školi Glina preostalo je 25 slobodnih mjesta (10 ekonomist, 5 elektroinstalater, 10 opća gimnazija). U Srednjoj školi Ivana Trnskog u Hrvatskoj Kostajnici preostala su slobodna 44 mjesta (opća gimnazija 9, šumski tehničar 14, ekonomist 8, stolar 13). U Srednjoj školi Novska preostalo je slobodno 28 mjesta (prodavač 12, ekonomist 5, stolar 5, opća gimnazija 1, vodoinstalater 1, bravar 4).

U Srednjoj školi Petrinja preostalo je slobodno 61 mjesto (cvjećar 9, mesar 8, veterinarski tehničar 8, opća gimnazija 15, prehrambeni tehničar 18, pomoćni voćar-vinogradar-vinar 3). U Srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini preostalo je slobodno još pet mjesta (ekonomist 2, opća gimnazija 3). U Srednjoj školi Topusko preostalo je 19 mjesta (3 turističko-hotelijerski komercijalist, 7 instalater kućnih instalacija, 1 kuhar, 8 slastičar).

U Srednjoj školi Viktorovac u Sisku preostalo je 16 slobodnih mjesta (2 kuhar, 10 konobar, 4 prodavač). U Strukovnoj školi u Sisku preostalo je 36 slobodnih mjesta (monter suhe gradnje 4, pomoćni soboslikar i ličilac 5, stolar 6, vozač motornog vozila 1, soboslikar-ličilac 6, pomoćni cvjećar 4, pomoćni stolar 4, pomoćni kuhar i slastičar 2, krojač 4).

U Tehničkoj školi u Kutini preostala su još dva mjesta (strojarski računalni tehničar 1 i instalater grijanja i klimatizacije 1), a u Tehničkoj školi u Sisku preostalo je još sedam mjesta (ekološki tehničar 6 i strojarski računalni tehničar 1).

U Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku preostalo je 17 slobodnih mjesta, dok su u Glazbenoj školi u Novskoj preostala četiri slobodna mjesta.

Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 24. kolovoza, a provjera i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 25. kolovoza. Odabir obrazovnih programa zaključat će se 26. kolovoza kada će se započeti s ispisom prijavnica. Konačne ljestvice poretka bit će objavljene 28.kolovoza, a dostava upisnika u srednje škole je od 30.do 31.kolovoza.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X