Izbornik
jaslicesspetrinja19go

Učenici Srednje škole Petrinja pripremili izložbu „Božićne jaslice“

PETRINJA – U prizemlju Srednje škole Petrinja učenici poljoprivredne struke Srednje škole Petrinja izložili su svoje radove koje su izradili uz mentorstvo svojih profesorica praktične nastave, diplomiranih inženjerki agronomije Vesne Pereković Bučar, Ivane Damjanović i Ive Belaić.

Radovi su izrađeni na temu tradicijskih božićnih jaslica koje su se izrađivale u našem kraju od prirodnih materijala, kao što su slama, komušina, kukuruzovina, grančica, panjeva i ostalih predmeta u našem okruženju. Jaslice se postavljaju u domove u božićno doba, najčešće na Badnjak 24.prosinca i ostaju sve do blagdana Sveta tri kralja 6.siječnja.

Učenici će sa izrađenim jaslicama i drugim ukrasima, koje su uredno izrađivali tijekom studenoga i prosinca, sudjelovati i na petrinjskom Božićnom sajmu Tominje u petrinjskom gradskom parku gdje ćete ih moći i kupiti po promotivnim cijenama.

Božićni sajam Tominje počinje ovoga petka 20.prosinca u 10 sati i trajat će sve do kraja tjedna, odnosno do 22.prosinca ove godine. U sklopu Tominja, očekuje vas raznovrstan glazbeno-zabavni i gastronomski program, kao i štandovi brojnih udruga, OPG-a, ustanova i organizacija.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X