braniteljitekst

Većina braniteljskih udruga se odrekla financijskih sredstava u znak solidarnosti zbog potresa

Braniteljske udruge iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije iskazale su solidarnost s oštećenima u potresu.

„Sisačko-moslavačka županija se nakon potresa koji su pogodili njeno područje i koji nadalje imaju svoj tijek pojavljivanja, našla u novim okolnostima koji uz epidemiju korona virusa otežavaju rad same Županije. Najteže su pogođene njene ustanove i objekti koji radi oštećenja nisu u mogućnosti pružati sv one usluge koje su itekako važne za njeno stanovništvo, od zdravstvenih, socijalnih usluga do obrazovanja što itekako utječe na kvalitetu življenja populacije na ovim područjima“, ističu u svom priopćenju iz županijske Koordinacije.

Stoga je u sjedištu Sisačko-moslavačke županije održan sastanak župana Ivana Celjaka s predstavnicima Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije.

„Koordinacija je razmotrila složene okolnosti i potrebe najranjivijih te je većina udruga članica koordinacije odlučila iskazati solidarnost odričući se dodijeljenih financijskih sredstava za programe i projekte kako bi ista ostala u Proračunu Sisačko-moslavačke županije te na taj način bila usmjerena na obnovu teško oštećenih objekata  javne namjene. Na ovaj način braniteljske udruge žele još jednom pokazati veliko srce i složnost u vremenima gdje zajednički, korak po korak, čuvaju i štite u konačnici ono najvrjednije, a to su ljudski životi i dostojanstvo čovjeka“, stoji u priopćenju Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije kojeg potpisuje predsjednik ove Koordinacije Nenad Bužanić.

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X